Walaupun kerajaan kini memberi sedikit kelonggaran kepada masyarakat apabila melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di seluruh negara sejak 4 Mei yang lalu, namun itu tidak bermakna kita bebas ke mana sahaja.

Kehidupan norma baru amatlah disarankan dengan melakukan perkara seperti sentiasa membasuh tangan, mengelakkan tempat yang sesak dan juga melakukan penjarakan sosial.

Elak Bawa Anak Kecil Ke Pasar Raya & Tempat Tumpuan Ramai. Haleeda Harap Rakyat Main Peranan Putuskan Rantaian Covid-19

Artikel berkaitan: “Siapa Akan Periksa Suhu Semasa Beraya?” Ismail Sabri Tegaskan Ziarah Ketika Aidilfitri Tidak Dibenarkan

Penyanyi dan pelakon, Haleeda ada memberi nasihat kepada netizen supaya tidak bersikap sewenang-wenangnya melanggar arahan yang ditetapkan oleh pihak kerajaan.

Pesannya supaya tidak membawa anak-anak kecil ke tempat seperti pasar raya atau tempat tumpuan ramai. Serunya supaya menjaga keselamatan orang yang tersayang dan juga diri sendiri.

IKLAN

Malah penyanyi berusia 43 tahun ini berharap penularan wabak covid 19 ini berakhir secepat mungkin.

 “As Salam duhai hati…hi,ada yg x tdo lagi? Akk berharap sgt, plssss.. sama2 kita bertanggungjwb atasi keadaan yg kita sdg hadapi ni ya..kita saja yg blh mengubah dgn kesungguhan mencegah dan sekaligus memutuskan rantaian virus ini… semoga dperkenankanNYA…

“KESUNGGUHAN” itu penting .. semoga keadaan akn kembali pulih dan kita sama2 dapat menjemput rezeki dgn sebaiknya.. 😍Fii Amanillah, love & Smile.

IKLAN

Elak Bawa Anak Kecil Ke Pasar Raya & Tempat Tumpuan Ramai. Haleeda Harap Rakyat Main Peranan Putuskan Rantaian Covid-19

P/S:Tlglahhhhh jgn bawa anak2 kecil ke tmpt supermarket.. atau tmpt yg akn menjadi tumpuan.. bukan sekarang.. bukan sekarang ya.. Jagalah keselamatan insan yg kita sayangi dan sayangilah diri kita
HMB

IKLAN

Apa yang dikatakan oleh Haleeda memang ada benarnya. Elakkan daripada membawa anak-anak kecil ke tempat tumpuan ramai. Sentiasa amalkan langkah pencegahan untuk menjaga diri sendiri dan tidak keluar rumah sekiranya tidak perlu. Sama-sama kita bendung penularan virus merbahaya ini dan semoga negara kita bebas dari virus Covid-19.

Sumber: Media Hiburan

Artikel menarik: Penyakit Kawasaki Serang Lebih 64 Kanak-kanak, Mungkin Akan Meningkat Akibat Covid-19

https://www.youtube.com/watch?v=8l80jKXMxUg

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI