Siapa yang tidak terkesan dan rasa kehilangan bila sekian lama bersama kita dan banyak membantu dan kini tiba masanya untuk berpisah. Satu kesedihan yang amat dirasakan.

Inilah yang dikongsikan oleh Lisa Surihani setelah habis berpantang 44 hari bayi ketiganya beberapa hari yang lalu.

Menerusi Instagramnya, Lisa berkongsi rasa dan kesedihan itu. Kata Lisa, Confinement Lady atau CL yang dipanggilnya Mak Budi itu cukup banyak membantunya untuk menguatkan kembali tenaganya selepas habis berpantang.

Paling terkesan kata Lisa, Mak Budi begitu menyenangkan mereka sekeluarga dan berterima kasih kepada pusat berpantang pilihannya itu kerana banyak membantunya dan bayi.

“Alhamdulillah. Terima kasih tidak terhingga @lavenderconfinementcare. Dari waktu hamil trimester kedua, liaise bersama Puan Aishah, yang mengaturkan semua dengan amat sopan dan baik sekali dan mengikuti langkah-langkah atas sebab keadaan sekarang bagi memastikan keselamatan semua.

“Terima kasih Aishah, kerana membantu dan menyenangkan keadaan bagi saya sekeluarga sebaik mungkin. Pengalaman pantang yang amat baik bagi saya dan anak.

“Alhamdulillah dikurniakan CL yang baik, Mak @budisampir, servis dijalankan dengan baik, tp Mak Budi buat lebih walaupun tidak diminta,” kongsinya.

IKLAN

Namun kata Lisa lagi, sikap lemah lembut dan kelakar Mak Budi membuatkan mereka sekeluarga jadi mesra malah akan merindui gelak tawanya yang sekian lama membantu.

“Perwatakan santai, lemah lembut tapi kelakar buat kami sekeluarga jadi biasa dengan Mak Budi. Banyak membantu keadaan saya bukan sahaja dari segi physical, tetapi mental dan emosi juga.

“Banyak memori untuk dikenang dan ketawa bila ingat kembali. Terima kasih juga kerana menjaga dan menyayangi Yunos macam cucu sendiri sepertimana Mak Budi sayang dan ingat pada baby-baby customer lain.

“Kami akan rindu kehadiran Mak Budi dan gelak tawa sampai mata berair sama Mak Budi,” kongsi Lisa.

Dalam pada itu, ibu kepada tiga orang cahata mata ini juga turut sama mendoakan kesejahteraan Mak Budi sekeluarga.

IKLAN

“Selesai ini, saya du’akan moga Mak Budi dan Team Lavender sentiasa di bawah perlindungan Allah swt, moga dikurniakan barakah, rahmah, dan afiah sentiasa,” kongsi Lisa lagi.

 

Melalui entri yang sama juga, Lisa juga turut berkongsi beberapa keping gambarnya bersama Mak Budi yang disimpan sebagai kenang-kenangan. Ternyata bukan hanya menjaga bayi dan Lisa bahkan Mak Budi juga rupanya turut sama melayan kedua anak Lisa yang dilihat bermain dan menghabiskan masa bersama-sama.

Menarik: Tak Mahu Minum Susu Formula, Dr Tengku Ezulia Gigih Buat Stok 3 Bulan Sebelum Ke Oversea

IKLAN

Sertai Webinar penyusuan terbesar ‘Mama Tak Penat Susukan Anak’ yang dianjurkan Pa&Ma tahun ini. Webinar PERCUMA ini menampilkan panel-panel hebat seperti Dato’ Dr Sheikh Muszaphar, Dr Seri Suniza, Dr Hairin Anisa, Puan Asiah Maharam dan perkongsian istimewa oleh Dato’ Siti Nurhaliza.

Selain mendapat ilmu penyusuan, peserta juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah.

Daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-mama-tak-penat-susukan-anak/ atau terus scan QR Code pada poster.

PA&MA GALA MOMS yang diinspirasikan bersama CETAPHIL, sebuah program Anugerah Digital yang memberi penghargaan kepada 20 mama millennial yang bukan hanya mempunyai pengaruh yang kuat di media sosial malah memberi inspirasi buat ibu-ibu millennial di luar sana.

 

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @lisasurihani