Hanis Zalikha pandai memasak dan selalu ke dapur. Dia kerap memasak untuk keluarga dan berkongsi pelbagai resepi.

Ibu kepada Yusuf Iskandar ini selalu juga berkongsi tip dapur yang berguna. Baru-baru ini Hanis telah berkongsi tentang penyimpanan telur ayam di dapur.

Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu?

Hai kami nak sarapan telur setengah masak! Just a question, how do you store your eggs? Pastu nak basuh ke tak? Kalau basuh, nak basuh bila?

PILIH YANG BERSIH & TIDAK RETAK

Okay tip beli telur, belilah telur yang bersih dan tidak retak.

IKLAN

BASUH TELUR YANG NAK DIMASAK SAHAJA

Basuh telur bila hendak dimasak sahaja, ini kerana membasuh telur awal akan mengakibatkan protective layer pada telur hilang, dan telur akan cepat rosak.

CARA SIMPAN TELUR YANG BELUM DICUCI

Geli ke kalau tak basuh telur? Apa kata telur yang belum dibasuh disimpan dalam bekas yang bertutup sebelum disimpan dalam peti sejuk bagi mengelakkan kotoran pada telur terkena pada makanan. Pesanan prihatin ini dibawakan oleh BKKM

IKLAN

Para follower memberikan pelbagai reaksi kepada posting Hanis.

Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu? Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu? Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu? Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu? Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu?

Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu?

IKLAN

Sumber: haniszalikha


Hanis Zalikha Kongsi Tips Beli & Cara Simpan Telur Ayam Di Rumah. Lebih Baik Basuh Dulu Atau Tidak Perlu?

Mungkin ramai yang masih belum jelas apa itu disleksia dan tanda-tanda disleksia yang boleh dilihat pada kanak-kanak. Bagi ibu ayah yang memiliki anak disleksia, anda jangan patah semangat dan berasa rendah diri.

Ikuti perkongsian info yang padat mengenai rangsangan yang perlu diberikan kepada anak disleksia serta luahan daripada ibu bapa yang mempunyai anak disleksia.

Saksikan rancangan Pa&Ma hari ini, Selasa 25 September 2018 di Astro Prima & Astro Maya HD pada pukul 12 tengah hari dan ulangannya 9 malam dengan episod Si Genius Disleksia

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI