Sikit-sikit merajuk! Ni antara keluhan suami bila isteri merajuk. Apa sebabnya isteri bersikap begini. Adakah sebab terlalu penat menguruskan anak dan rumah tangga atau sebagai salah cara meluahkan perasaan pada suami.

Namun orang lelaki ini kadang-kadang tak faham. Ada suami yang suka isteri berterus-terang kerana mereka anggap lagi mudah. Bagaimanapun sikap wanita ada ketikanya nak perhatian walaupun sudah mempunyai anak.

Menurut Mohd Fhais bergelar suami bukanlah penentu kita ni terus berkuasa. Ada kalanya kita kena memahami perasaan isteri. Jangan terlalu ego agar hubungan yang terjalin ini terus berkekalan walaupun anak dah besar.

Isteri Merajuk Tandanya Dia Sayang! Walaupun Dah Ada Anak Suami Tetap Kena Faham

 

Suami jangan di manjakan sangat ego tu. Takut lama-lama nanti ego jadi buas, sehingga salah sendiri pun masih rasa diri betul.

Orang perempuan ni merajuk tak pernah tak kena tempat. Dia tak akan merajuk dengan kawan-kawan, dia tak merajuk dengan adik beradik, dia merajuk dengan suami mereka sahaja.

IKLAN

Sebab merajuk tandanya SAYANG !

Bila dah terlalu sayang hati mudah terguris. Itu sebab hal-hal kecil yang jarang kita buat boleh trigger rajukan si isteri. Balik kerja lambat isteri merajuk, dah penat masak kita tak makan dia merajuk, tak wish besday pun dia boleh merajuk.

Ada bagusnya isteri merajuk sebab ia boleh jadi peringatan pada kita yang selalu sibuk bekerja dan jarang ada di rumah. Bila isteri merajuk itu tandanya mereka dambakan perhatian dari kita.

Wanita ni tuhan ciptakan dengan penuh emosi. Emosi yang kena dibelai, kena disayangi dan kena dimanjai dengan kasih sayang.

Itu sebab bila kita jarang belai, jarang tunjuk rasa sayang dan jarang manjakan isteri kita, hati mereka mudah terguris. Di tambah pula dengan ego lelaki yang berhati batu, semakin rasa di robek-robek hati si isteri.

IKLAN

Ego adalah MUSUH KETAT Emosi !

Jika tanda sayang isteri adalah dengan banyaknya emosi.

Maka tanda sayang suami adalah dengan sedikitnya ego.

IKLAN

Bahaya jika dalam rumahtangga kita ego lebih banyak dari emosi, takut si isteri banyak pendam perasaan dan makan hati. Tunggu masa untuk meletus je tau..

Nak keluarga kita aman dan bahagia jangan gemukkan ego tapi gemukkan emosi isteri, barulah kita pandang muka isteri jadi berbunga-bunga.

Jangan ego-ego ya, keluarga tempat bertolak ansur bukan tolak menolak.

Mohd Fhais
Tak akan hilang darah kepahlawan dalam diri lelaki jika selalu menangkan dengan isteri.

 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI