Tidak dapat dinafikan, apabila kita sudah lama berkahwin mungkin fokus terhadap pasangan akan makin berkurangan. Ia bukanlah disebabkan rasa cinta yang semakin kurang atau kita tak sukakan pasangan, tetapi tuntutan kerja atau tanggung jawab terhadap keluarga membuatkan hubungan tidak semesra dahulu.

Pada kita mungkin kerana suami atau isteri kita sudah tahu tentang perasaan kita jadi untuk apa kita nak luahkan lagi. Sebenarnya tabiat ini, yang mana kita buat dalam tidak sedar membuatkan hubungan menjadi ‘layu’.

Mungkin pernah terdetik di hati, anda terasa seperti pasangan kurang memberi perhatian kepada anda. Apabila kita dan pasangan semakin ‘menjauh’ sekaligus ia membuatkan hubungan tidak mesra dan seronok seperti dahulu. Banyak yang boleh dilakukan untuk mengembalikan kemesraan sesebuah pasangan, tetapi mungkin memerlukan effort yang lebih.

Jaga Perkahwinan, Ikhtiar Elak Ada ‘Pihak Ketiga’. Amalkan Doa Ini Setiap Hari
Sumber foto: www.freepik.com

Itu bukanlah perasaan yang janggal, kerana kebanyakan kita pernah merasainya. Dengan itu, kembalikan semula rasa rindu dan kasih terhadap pasangan dengan mengamalkan doa.

Sebagai isteri ada masanya kita akan merasa risau atau insecure terhadap hubungan dengan suami. Dengan amalan doa, hubungan kita dan pasangan akan sentiasa dilindungi.

Baca Juga:

IKLAN

“Perempuan Kalau Merajuk Suka Tengok Tingkap Eh?”. Gelagat Ayah Pujuk Anak Cuit Hati Warganet

Mudah Dukung Baby, Belakang Badan Pun Tak Sakit. Mona Allen Kongsi Cara, Guna Swaddle Je!

Anak Lebih Respect, Rapat Dengan Ayah. Buat Je Perkara Ni, Boleh Nampak Kesannya!

IKLAN

Ya, kuasa doa mampu membuatkan kita saling mengingati meskipun berada jauh antara satu sama lain. Kalau tidak percaya, anda boleh amalkan doa mudah ini. Ia boleh diamalkan setiap hari dan dengan izin Allah SWT, si dia pasti akan sentiasa merindui kita.

Jaga Perkahwinan, Ikhtiar Elak Ada ‘Pihak Ketiga’. Amalkan Doa Ini Setiap Hari
Sumber : http://doaniatsholat.blogspot.com/2016/11/doa-agar-suami-selalu-ingat-istri.html

Ertinya: “Jika kamu benar-benar mencintai Allah, ikutilah Aku! Niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu. Allah Maha Pengampun dan Maha Penyayang. (QS. Al-Imran : 31)”

Cara Amalkan Doa Ini:

IKLAN

1. Selalu laksanakan solat lima waktu tepat pada waktu.
2. Usai solat, bacalah doa ini sebanyak 33 kali sebagai wirid doa supaya dia selalu teringatkan kita.
3. Niatkan dalam hati agar pasangan selalu setia, selalu rindu dan tidak pernah melupakan kita walau di mana dia berada.
4. Mintalah pada Allah SWT supaya melindungi hubungan kita serta mohonlah agar dia menjadi jodoh yang terbaik untuk kita.

Jaga Perkahwinan, Ikhtiar Elak Ada ‘Pihak Ketiga’. Amalkan Doa Ini Setiap Hari
Sumber foto: www.freepik.com

Jadikan doa ini sebagai amalan konsisten setiap hari, niatkan dengan ikhlas serta istiqamah, Insya Allah anda akan merasai hikmah doa ini yang sangat besar. Umpama pengantin baru, si dia akan selalu teringat dan merindukan anda selalu.

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI