Melihat ukhuwah dalam keluarga Johan Raja Lawak dan Ozlynn (Pelakon Terkenal) sangat mendamaikan hati. Begitu kuat ikatan kekeluargaan yang diterapkan oleh Johan dan isterinya.

Menerusi akaun instagram Jozlynn (Johan & Ozlynn), beliau memuatnaik gambar selepas selesai berjemaah dengan kepsyen yang panjang. Ozlynn menceritakan bagaimana setiap kali berjemaah, Johan akan menasihati anak-anak mereka tentang kehidupan dan tangunggjawab.

Setiap Kali Berjemaah , Papa Bagi Peringatan Untuk Anak-Anak

Yg korg nmpk.. reality nya gambar sebelah.. tah nape semalam sayu je.. tp mmg setiap kali berjemaah papa bg peringatan utk anak2.. sb arini sehari suntuk mama ngan papa keje.. so hanya kak doti je yg akan uruskan dorg..

View this post on Instagram

Yg korg nmpk.. reality nya gambar sebelah.. tah nape semalam sayu je.. tp mmg setiap kali berjemaah papa bg peringatan utk anak2.. sb arini sehari suntuk mama ngan papa keje.. so hanya kak doti je yg akan uruskan dorg.. so papa pesan dgr ckp kak doti (maid) apa saja arahan dr kakak dorg kena ikut.. sb bila papa ngan mama keje.. kak doti la papa dan dia jugak mama.. jgn aniaya dia.. jgn sshkan ati mama papa.. kamu sume bkn anak org kaya.. kalau belajar x pandai ke, apa ke trus dpt waris harta atau syarikat.. pesan papa lg.. kalau papa kaya skalipon tu duit papa ngan mama.. bkn duit kamu sume.. tanggungjwp papa utk membesarkan, mendidik, bg ilmu dunia akhirat.. so semua kena balance dan sederhana.. kalau kamu semua nk lebih.. tunggu kamu kerja nnt.. nak beli hp??? Nak motor?? Nak kereta?? Beli sendiri.. baru kamu appreciate diri, family , kehidupan bila kamu tahu betapa sshnya mencari rezeki.. sb tu papa ckp jgn milih makanan.. apa yg mama masak makan.. jgn komplen.. dan pastikan abes jgn bazir..apa yg mama sediakan pakai.. jgn demand.. papa masa kecik dulu ssh.. papa tegur sb papa syg.. dulu seminggu nak dpt mkn ayam pon ssh.. selalunya makan nasi, minyak dgn garam jek.. nak air abc?? Carik besi jual.. baru dpt.. korg sume hari2 papa boleh bg ayam.. so bersyukur la nak.. Allahu.. sunyi umah.. yg kita dgr bunyi esakan tangisan anak kecil.. haziq kat tepi dh bape kali kesat air mata.. di usia 6 tahun dan memahami apa yg cuba disampaikan papa dia… walaupon esoknya mungkin boleh buat prangai sama balik😂.. tp sekurangnya dia ada hati.. tu yg kita nak.. abg ariq n abg sodiq dh banjir.. mama tahan sebak.. papa mata dh merah… kak doti n moleiq tunduk seolah2 paham isi hati papa.. chantiq???? Haissshhh dia dh berkeroh sblh aku😂🙈🤦🏻‍♀️.. anak bertuah semuanya.. #kasihnyaayah #kasihnyaibu ya Allah.. kau peliharalah dan lindungilah keluargaku dan juga semua hambamu didunia ini ya Allah.. aameen..

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Dengar Arahan (Maid) Kamu Bukan Anak Orang Kaya

so papa pesan dgr ckp kak doti (maid) apa saja arahan dr kakak dorg kena ikut.. sb bila papa ngan mama keje.. kak doti la papa dan dia jugak mama.. jgn aniaya dia.. jgn sshkan ati mama papa.. kamu sume bkn anak org kaya.. kalau belajar x pandai ke, apa ke trus dpt waris harta atau syarikat.. pesan papa lg.. kalau papa kaya skalipon tu duit papa ngan mama.. bkn duit kamu sume..

Tanggungjawab Papa Untuk Bagi Ilmu Dunia Akhirat

tanggungjwp papa utk membesarkan, mendidik, bg ilmu dunia akhirat.. so semua kena balance dan sederhana.. kalau kamu semua nk lebih.. tunggu kamu kerja nnt.. nak beli hp??? Nak motor?? Nak kereta?? Beli sendiri..

Jangan Complain & Memilih Makanan, Ingat Betapa Susah Nak Cari Rezeki

baru kamu appreciate diri, family , kehidupan bila kamu tahu betapa sshnya mencari rezeki.. sb tu papa ckp jgn milih makanan.. apa yg mama masak makan.. jgn komplen.. dan pastikan abes jgn bazir..apa yg mama sediakan pakai.. jgn demand.. papa masa kecik dulu ssh.. papa tegur sb papa syg.. dulu seminggu nak dpt mkn ayam pon ssh.. selalunya makan nasi, minyak dgn garam jek.. nak air abc?? Carik besi jual.. baru dpt.. korg sume hari2 papa boleh bg ayam.. so bersyukur la nak..

Di Usia Anak 6 Tahun, Anak Cuba Memahami Apa Yang Disampaikan Johan

Allahu.. sunyi umah.. yg kita dgr bunyi esakan tangisan anak kecil.. haziq kat tepi dh bape kali kesat air mata.. di usia 6 tahun dan memahami apa yg cuba disampaikan papa dia… walaupon esoknya mungkin boleh buat prangai sama balik.. tp sekurangnya dia ada hati.. tu yg kita nak..

Semua Tahan Sebak, Chantiqq?? Dia Dah Berkeroh Sebelah Aku 

abg ariq n abg sodiq dh banjir.. mama tahan sebak.. papa mata dh merah… kak doti n moleiq tunduk seolah2 paham isi hati papa.. chantiq???? Haissshhh dia dh berkeroh sblh aku.. anak bertuah semuanya.. #kasihnyaayah #kasihnyaibu ya Allah.. kau peliharalah dan lindungilah keluargaku dan juga semua hambamu didunia ini ya Allah.. aameen..

Sumber: Johan & Ozlynn

Tinggalkan Komen