Kagum dengan kedua ibu bapa bayi ini! Walaupun anaknya istimewa kerana mempunyai tanda lahir di wajah namun tiada sedikit pun rasa malu untuk memperkenalkan anaknya pada orang ramai.

Sempena mencecah usia empat bulan, ibu bapa kepada seorang bayi perempuan yang memiliki tanda lahir berwarna hitam di wajah telah mengadakan majlis istimewa untuk anaknya.

Carol Fenner dan suaminya, Thiago Tavares mengadakan majlis itu dengan memuat naik beberapa gambar di laman Instagram rasmi anaknya, Luna Tavares Fenner.

Bayi berasal dari Brazil itu mempunyai tanda lahir yang hampir penuh di seluruh muka disebabkan oleh perubahan genetik ketika berada di dalam rahim ibunya.

Artikel Lain [Risau Tanda Lahir Pada Bayi Boleh Hilang Atau Tak Apabila Besar? Ini Jawapannya]

Lebih istimewa apabila tanda lahir tersebut memiliki bentuk dan corak seperti rama-rama ataupun topeng Batman.

Menurut pasangan itu, tanda lahir berkenaan turut mempunyai bulu dan perlu dicukur seminggu sekali dan akan terus tumbuh sehingga anaknya membesar.

Walaupun tidak menyakitkan, namun kadang kala ia menjadi gatal dan secara tidak langsung menganggu penglihatan anaknya itu.

Sikap terbuka ibu bapa bayi ini mendapat pelbagai respon positif dari orang ramai selain kata-kata semangat. Ramai memuji kecantikannya walaupun wajahnya hampir ditutupi dengan tanda lahir.

Sumber : Luna Tavares Fenner & Daily Mail