“Maafkan baba wahai anakku sebab membuatmu berpanasan serta bermandian hujan selalu.

“Insya-Allah, satu hari nanti kita akan berbumbung walau ke mana pun,” luah seorang bapa menerusi video di TikTok yang mengundang simpati ramai.

“Maafkan Baba, Kamu Terpaksa Berhujan & Berpanas” Video Bapa & Anak Berteduh Bawah Jambatan Raih Perhatian Ramai

Perkongsian video Apai, 35, berteduh di bawah jambatan bersama anak perempuannya, Nur Arisya berusia setahun lima bulan tular di laman sosial.

Di ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan Apai terus kuat untuk mencari rezeki buat keluarganya selain kagum dengan pengorbanannya sebagai bapa.

Menurut Apai, dia terharu dengan keprihatinan orang ramai dan menjelaskan tujuannya memuat naik video berkenaan bukannya untuk meraih simpati sesiapa.

IKLAN

Sebaliknya, Apai yang bekerja sebagai pembantu di kedai alat ganti kenderaan sekadar mahu berkongsi kenangan bersama anak tunggalnya dengan memuat naik video di TikTok dan tidak menyangkap perkongsiannya tular dalam waktu singkat.

“Video itu dirakam seminggu lalu ketika saya berhenti untuk berteduh di bawah jambatan dekat Lebuhraya Duta-Ulu Kelang Expressway (Duke).

“Ketika itu, saya dalam perjalanan untuk hantar anak ke rumah emak namun berhenti di situ sekejap kerana hujan renyai.

IKLAN

“Sambil berehat, saya merakam video dengan anak dan muat naik di TikTok keesokannya dan sangat terkejut apabila ia dapat perhatian hingga ada yang mesej untuk belikan topi keledar buat Nur Arisya,”

Apai yang menetap di Setapak, di sini berkata, dia serba salah juga apabila ramai yang salah sangka dengan perkongsiannya itu.

Justeru, Apai berharap penjelasan dibuat dapat menerangkan situasi sebenar bagi mengelak kekeliruan di kemudian hari.

IKLAN

“Saya dan isteri bukan orang senang tetapi cukup makan pakai kerana kami berdua bekerja.

“Setakat ini, kami masih sihat dan tidak bergantung bantuan tetapi terima dengan tangan terbuka jika ada yang berniat nak menyumbang seikhlas hati mereka.

“Maaf jika perkongsian saya itu mengundang salah faham kerana tiada niat langsung untuk minta perhatian tetapi terima kasih kepada yang mendoakan.”

Kredit: Hmetro