Menjadi satu kerisauan bagi mak-mak bila mana anak tidak mahu makan malah adakalanya makan memilih. Penat berkreatif demi mencari pelbagai menu yang dapat membangkitkan selera anak.

Namun bagi kakak kepada pelakon Anzalna Nasir, Diana Nasir, dia langsung tidak berdepan dengan masalah anak-anak yang tidak mahu makan.

Malah dia juga bersyukur ketiga-tiga anaknya, Anggun Darleesa, Anggun Darleena dan Anggun Darniella juga tidak pernah memilih soal makan.

Kata Diana, bila melihat anaknya makan berselera, dia lebih rasa teruja untuk memasak dan mencuba pelbagai resipi baru untuk ketiga-tiga anaknya.

“Cooking can be tiring esp dengan adanya anak-anak kecik di rumah, tengah masak sorang nak ni sorang nak tu. Banyak sungguh la distraction nya!

“Tapi bila anak-anak makan cukup berselera, dia orang hargai hasil masakan kita tambah pula dengan pakej puji memuji..ehh rasa nak masak lagi dan lagi la macam ni,” kongsinya menerusi Instagramnya.

Malah katanya perasaan bila anak makan berselera hanya dapat dirasai oleh ibu yang menyediakan masakan untuk mereka. Seakan rasa satu kepuasan setelah penat memasak.

IKLAN

“That feeling bila anak-anak makan berselera, hanya mommies je yang faham!

“Lagi happy dari dapat handbag Chanel! ( ahhh gittewww just kiddinggggg, cepat-cepat tukar ayat takut husband nampak 😂) Yes or No mommies?,” selorohnya lagi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady D (@diananasir86)

Menerusi entri berlainan di Instagramnya, Diana juga turut berkongsi kerja memasaknya jadi lebih mudah kerana anak-anaknya tidak memilih makan. Apa sahaja yang dimasak olehnya, ketiga-tiga anaknya makan cukup berselera.

IKLAN

“Saya cukup bangga Angguns makan tak memilih. Apa saja saya masak dan sediakan untuk mereka, mereka makan dengan berselera, lebih-lebih lagi Darniella! It makes everything so much easier for me,”kongsinya lagi yang sering berkongsi video anak-anaknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady D (@diananasir86)

Perkenalkan koleksi Angguns Raya
Bukan hanya pandai memasak dan menyediakan segala keperluan tiga anaknya, malah ibu cantik ini juga rupanya kini sudah pun mengeluarkan busana raya untuk kanak-kanak di bawah jenamanya sendiri, Les Angguns bersempena Raya 2021 ini.

Dilancarkan pada 4 April lalu, Les Angguns Eid 2021 Limited Edition mula dijual kepada semua, khususnya untuk kanak-kanak perempuan. Dan menariknya, pastinya si comel Anggun Darleesa, Anggun Darleena dan Anggun Darniella menjadi model pada kesemua koleksi raya ini.

IKLAN

Semuanya cantik-cantik belaka malah dihasilkan daripada fabrik berkualiti tinggi dan selesa dipakai anak-anak kecil.

Kata Diana, tidak perlu risau mengenai saiz kerana Les Angguns menyediakan saiz dari 1 hingga 8 tahun, begitu juga dengan koleksi warna pelbagai seperti kuning, baby blue, mint dan banyak lagi yang pastinya buat ibu rambang mata.

Artikel menarik: Tak Perlu Bandingkan Normal Atau Czer, Nikmat Sakitnya Tetap Sama, Nad Zainal Kongsi Pengalaman Berpantang

Sayang Yang Tidak Berpenghujung Buatmu Anakku, Sambut Hari Lahir ke-12, Erra Buat Kejutan Untuk Aleesya

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @diananasir86