Siapa yang tidak sayangkan isteri. Apa lagi ketika isteri sedang sarat hamil dan mengidamkan untuk makan sesuatu makanan. Demi menunaikan hajat isteri yang mengidam hendak makan buah stawberi segar, suami pemilik jenama Leeyana Rahman, Hafiz Hamid sanggup menunaikan hasrat isterinya itu walaupun terpaksa memandu di waktu malam.

Menurut kata Yana menerusi perkongsiannya di Instagram, dia mengidam untuk menikmati buah strawberi segar dari Cameron Highland. Terpaksalah suami menunaikan permintaannya.

Malah menerusi Instagram, Yana turut berkongsi beberapa keping gambar kenangannya bersama suami sepanjang berada di pusat peranginan itu.

“Ngidam nak makan strawbery Cameron. Know know sampai hehe.

“Senyum lebar dapat makan macam macam semalam. Alhamdulillah selamat sampai bangi semalam. Apiz kata jauh gila drive balik ikut tapah. Tp kita rasaa macam dekat je,” tulisnya berkongsi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yaana.lee (@yaana.lee)

Happy dapat bahagiakan family

Dalam pada itu, menerusi Instagram, suami kesayangan Yana Lee turut berkongsi cerita.

IKLAN

“Kalau tak sayang lagi, tak tahulah kan.

“Alkisahnyaa semalam balik dari office pukul 8 malam. Tiba-tiba bini cakap nak makan strawberi sangat-sangat. Tapi tak nak strawberry Tesco. Nak yang Cameron punya.

“Abam pun cuba 1001 cara untuk ubah topic. Tapi akhirnyaa tewas & terpaksa akur dengan permintaan isteri.

“So, dengan capcuss nya semalam, booking hotel and gerak dari Bangi. Sampai Cameron pukul 1 pagi,” katanya berkongsi cerita.

Menurut kata Hafiz, tak peduli soal penat asalkan keinginan isterinya itu dipenuhi, cukup menggembirakan hatinya.

IKLAN

“Rehat kejap, then harini pulun makan segala jenis strawberry.

“So mama Tyara happy, baby dalam perut happy & abam pun happy dapat bahagiakan family,” tulisnya berkongsi.

 

Terdahulu, di awal trimester kehamilannya, Yana Lee mengalami alahan yang agak teruk bila mana tidak begitu selesa ketika berada di rumahnya sendiri. Terpaksalah pasangan ini bercuti saban minggu bagi menghilangkan alahan yang dialami Yana.

Menarik: Sesi Pembelajaran Interaktif, Anak Lebih Yakin Dengan Kelas Bahasa Inggeris di Novakid!

IKLAN

Anak ada bakat? Sertai Bakat Cilik Pa&Ma sekarang!!
Kalau anak-anak ada bakat hebat, janganlah simpan sendiri. Jom, support mereka dengan menyertai Bakat Cilik Pa&Ma. Rakam aksi anak-anak dengan bakat mereka dan hantarkan kepada Pa&Ma.

Nak join? Klik saja https://toko.ideaktiv.com/product/bakat-cilik/ atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi https://wa.me/+60179701167

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa.

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)