Siapa yang tak kenal dengan usahawan kosmetik terkenal di Malaysia iaitu Dato Seri Vida?Dato Seri Vida (DSV) atau nama sebenarnya iaitu Hasmiza binti Othman 52, dikenali sebagai pempengaruh, usahawan, penyanyi dan juga seorang ibu. Cara didikan dan layanan dia terhadap anak dikagumi ramai.

Muah Muah Salam Raya! Sporting Betul Anak-Anak Dato Seri Vida Rakam Lagu Raya Baru Bersama
Sumber: Dato Seri Vida

Sebelum ini dia mengeluarkan lagu ‘La Vida Raya’, kali ini lagu raya terbaru yang dikeluarkannya bertajuk Muah Hari Raya. Apa yang lebih menarik adalah penglibatan kedua anaknya dalam muzik video tersebut. Suka lihat keluarga ini, anak-anak turun padang menjayakan muzik video DSV. Nak tengok best ke tak, boleh ke youtube DSV!

 

Baru-baru ini juga, anak lelakinya iaitu Muhammad Eric Zecquan Mohd Amin atau lebih dikenali sebagai Kacak mengeluarkan jenama baju raya sendiri iaitu Kacak World. Dato Seri Vida sebagai ibu yang ‘supportive’ setiasa memberi sokongan kepada anaknya. Dalam satu video tiktok DSV doakan kacak dan menerusi kapsyennya “InsyaAllah ada rezeki buat @KACAKWORLD. Mohon kawan-kawan Tiktok Mama Support Kacak okay!” Apa yang lebih menyentuh hati warganet adalah Kacak beri baju raya keluarannya secara percuma kepada abang petronas walaupun belum rasmikan jualannya lagi. Detik bermulanya momen menyentuh hati melihat kegembiraan lelaki tersebut.

“Kacak tak jual satu lagi”

“takpe, rezeki akan datang in sha Allah”

IKLAN

“kita bagi dulu, in sha allah..”

“tapi meniaga kena rasmi dulu kacak…”

“takpe ma, kita sedekah dulu rasmikan dengan sedekah…”

IKLAN

 

 

IKLAN

Antara komen warganet:

Muah Muah Salam Raya! Sporting Betul Anak-Anak Dato Seri Vida Rakam Lagu Raya Baru Bersama

Muah Muah Salam Raya! Sporting Betul Anak-Anak Dato Seri Vida Rakam Lagu Raya Baru Bersama

Tahniah DSV berjaya didik anak-anak menjadi anak yang lemah lembut dan pemurah, semoga keluarga DSV diberikan kebahagiaan di dunia dan akhirat.

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI