Sudah menjadi impian setiap ibu ayah untuk menyediakan hanya yang terbaik buat si manja tersayang. Kalau boleh, mahukan semuanya sempurna terutamanya apabila bercerita tentang keperluan tumbesaran anak. Untuk memastikan si manja membesar dengan baik, pengambilan susu adalah sangat penting. Namun begitu, antara kesukaran untuk memastikan yang terbaik adalah ketika memilih susu formula untuk anak.

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

Banyak faktor yang akan diberi perhatian ketika memilih susu formula yang sesuai untuk anak. Jenis susu serta kandungan nutrisi antara perkara yang ibu ayah pertimbangkan ketika mencari susu formula terbaik untuk si manja. Ramai yang mengetahui bahawa susu kambing juga baik untuk membantu tumbesaran si manja.

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

Ayuh, kita lihat apakah kebaikan susu kambing!

  1. Membantu Menguatkan Sistem Imuniti & Mengandungi Prebiotik Yang Bagus

Susu kambing diketahui sangat bagus untuk meningkatkan sistem imuniti berbanding susu lembu. Ini adalah kerana ia mengandungi tiga kali lebih nukleotida. Secara klinikal susu kambing telah dibuktikan bagus untuk proses pencernaan.

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

Di dalam susu kambing terdapat prebiotik yang bagus untuk kesihatan usus. Prebiotik bukan sahaja membantu proses pencernaan tetapi juga dapat meningkatkan sistem imuniti yang membantu melindungi si manja dari mudah jatuh sakit. Mengamalkan susu kambing sangat bagus kerana 70% dari sistem imuniti tubuh adalah berkaitan dengan perut.

IKLAN
  1. Nutrisi Menguatkan Tulang

Susu kambing kaya dengan vitamin D yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang. Oleh itu, kandungan kalsium di dalam susu kambing adalah tinggi dan ia sangat baik untuk menguatkan tulang.

  1. Baik Untuk Pencernaan

Susu kambing mudah dicerna dan ia membantu penghadaman. Minum susu kambing dapat membantu anak untuk membuang air besar secara lawas tanpa perlu merasa sakit perut.

  1. Bagus Untuk Otak

Kandungan lipid dalam susu kambing dapat membantu mengurangkan keresahan atau rasa celaru. Ia juga bertindak untuk membantu perkembangan otak, jadi sangat elok untuk anak!

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

Sesetengah masyarakat Melayu dan Cina juga percaya pengambilan susu kambing sebagai ikhtiar dapat membantu mengurangkan bacaan jaundis. Namun begitu, susu kambing sebenarnya sangat baik untuk membantu tumbesaran anak. Jadi pengambilannya secara berterusan amat baik untuk menggalakkan perkembangan fizikal dan kesihatan si manja.

IKLAN

Karihome Jenama Yang Diyakini, Formula Dinaiktaraf Lebih Baik!  

Menyebut tentang jenama susu kambing dipercayai ramai, sudah tentulah Karihome. Setelah hampir tiga dekad berada dalam pasaran, ternyata Karihome sememangnya dapat mengekalkan kualiti susu kambingnya. Kini, Karihome kembali dengan susu kambing yang lebih baik dengan formulasi terbaru.

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

1. Dengan SN-2 palmitate, Karihome menjadi satu-satunya susu kambing dengan formulasi ini di Malaysia! Terdapat penyelidikan yang menyokong manfaat SN-2 palmitate ini secara saintifik dapat membantu proses penghadaman dan penyerapan kalsium. Ia juga membantu mengurangkan masalah kolik serta meningkatkan kualiti tidur si manja. Selain bagus untuk usus, formulasi ini juga bagus untuk menguatkan imuniti serta perkembangan otak dan kemahiran motor.

IKLAN

2. Mengandungi 400% lebih DHA yang dapat memperbaiki pembelajaran kognitif serta bagus untuk kesihatan mata.

 

3. Tiada gula tambahan, hanya laktosa yang merupakan pemanis semula jadi dari susu kambing.

Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

4. Dihasilkan dengan teknologi NutriKept™ yang melibatkan hanya satu kali proses pemanasan untuk melindungi khasiat semula jadi dalam susu kambing. Kebanyakan susu formula yang lain melalui proses pemanasan berganda yang menyebabkan kehilangan nutrisi. Lemak di dalam susu kambing Karihome lebih ‘lembut’dan kecil yang membuatkan ia mudah dihadam!

Nak dapatkan kit percubaan susu kambing Karihome? Klik SINI

Produk susu kambing Karihome boleh didapati di farmasi terpilih, kedai barangan bayi, pasar raya serta kedai ubat Cina.

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI