Selalu orang kata, anak lelaki ikut muka ibu atau anak perempuan ikut muka ayah ‘sejuk’ rumah tangga. Sama seperti si comel Isaac Raees yang dikatakan mirip mummynya, Zahirah MacWilson.

Isaac Raees yang dilahirkan 5 Januari lalu kini dah pun mencecah usia 6 bulan. Makin besar Isaac, lagi nampak sebiji muka mummy.

Seperti perkongsian mummy dan daddy Isaac di instagram zahirahhaimann, gambar Zahirah sewaktu kecil dan Isaac dibuat perbandingan.

Ternyata, bahagian mulut Isaac sebiji macam mummy masa kecil dan rata-rata peminatnya turut mengakui hal yang sama.

“Mulut Isaac sebijik mcm mummy masa kecil kan”

Ramai yang mengakui gambar Zahirah dan Isaac ada persamaan. Boleh dikatakan Isaac memang copy paste wajah mummy.

IKLAN

Antara persamaan yang dapat dilihat pada wajah Zahirah dan Isaac ialah bahagian bibir dan mata. Sekali lihat nampak seperti kembar.

Bukan itu saja, Isaac juga turut mempunyai persamaan dengan daddy di bahagian kening dan hidung.

IKLAN

Jika dilihat secara dekat, bahagian kening dan hidung Isaac mirip Aiman dan ini sememangnya mummy kalah.

Patutlah comel sangat Isaac. Kombinasi mummy dan daddynya ada di wajah Isaac. Bukan itu saja, rata-ratanya mengatakan wajah Isaac ni adalah wajah mummy versi lelaki.

IKLAN

Sementara itu, Zahirah turut menyatakan, sejak Isaac mula makan, nampak dia begitu teruja menikmati makanan. Apa saja yang diberikan, dia tak menolak dan sangat bersungguh-sungguh makan.

Moga si comel berlesung pipit ini terus membesar dengan sihat dan sentiasa memberi kegembiraan buat mummy dan daddy.

Kredit: IG zahirahhaimann; zahirahmacwilson

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

PA&MA GALA MOMS yang diinspirasikan bersama CETAPHIL, sebuah program Anugerah Digital yang memberi penghargaan kepada 20 mama millennial yang bukan hanya mempunyai pengaruh yang kuat di media sosial malah memberi inspirasi buat ibu-ibu millennial di luar sana.