Bukan panik namun berjaga-jaga untuk kepentingan dikala kecemasan. Sediakanlah stok ubat secukupnya di rumah, itu sebaiknya.

Infleuncer media sosial yang juga seorang doktor, Dr Yazeed Hair Johari turut menasihati ibu bapa agar sentiasa menyimpan sebaiknya stok ubat yang ada. Semuanya dek kerana penagan musim demam yang melanda kini. Ditambah pula kenaikan harga ubat yang dikatakan bakal naik.


Musim Viral Fever. Sejak budak-budak ni masuk sekolah atau pra sekolah ni, kejap-kejap mengalir je hidung dia selsema. Kejap-kejap batuk. Demam-demam.

Sampai emergency department jam 9 Pagi, admit naik ward 9 malam. Sebab bed dekat ward full, kena tunggu orang lain discharge. Harap bertabah lah yaaa..

IKLAN

Kalau boleh aku malas nak masukkan anak aku ke dalam ward, sebab aku suka manage sendiri dekat rumah.

Tapi disebabkan dia punya oral intake tak bagus, terpaksa lah masuk ward, nak dapat drip punya pasal.

 

IKLAN

Belum lagi issue stok ubat, sekarang ni shipping ubat pun mahal. Harga ubat pun makin naik. Semua kos barang hospital naik harga disebabkan import yang mahal.

Yang mana masih ada ubat dekat rumah yang masih boleh diguna pakai. Sila simpan sebaiknya.

Menarik: Hidung Terletak Macam Baby Korea, Wajah Ala-Korea Anak Intan Ladyana Curi Perhatian, Comelnya!

IKLAN

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat!

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/

 

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!