Hidup hari ini memang tidak boleh lari daripada mudah dijangkiti pelbagai virus. Anak kecil, orang dewasa muda dan tua sentiasa terdedah kepada jangkitan pelbagai virus dan bakteria.

Ramai masyarakat hari ini semakin peka terhadap kepentingan penjagaan kesihatan diri dan persekitaran untuk mengelakkan daripada mudah dijangkiti virus punca pelbagai penyakit.

Selain mengamalkan gaya hidup sihat seperti bersenam, menjaga pemakanan, persekitaran kediaman, kerap mencuci tangan, penyediaan ruang udara yang bersih juga memainkan peranan penting.

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit Amerika Syarikat mengesyorkan persekitaran dalaman yang lebih baik dengan meningkatkan peredaran udara segar, luar dan/atau menambah baik pengudaraan dan penapisan udara untuk mencegah penyebaran virus.

Bagaimana hendak menyediakan persekitaran udara yang bersih dan sihat untuk keluarga?

Penapis Udara Acerpure Hadiah Terbaik

Acer Malaysia melancarkan siri acerpure terbarunya yang membolehkan pengguna menawarkan hadiah ‘udara bersih’ untuk keluarga, rakan dan di pejabat.

Acerpure cool (C2) dan acerpure pro (P2) baharu dilengkapi dengan perlindungan empat lapisan yang berkesan mengasingkan bulu, habuk, zarah PM1.0, menghapuskan alergen, bakteria, coronavirus (229E) dan Influenza A (H1N1) secara aktif.

IKLAN
Nak Elak Anak & Keluarga Daripada Mudah Dijangkiti Virus? Buat Perkara Mudah Ini
Acerpure Cool

Untuk memberikan penulenan kecekapan tinggi, acerpure cool (C2) dan acerpure pro (P2) baharu didatangkan dengan penapis HEPA 4-dalam-1. Pra-penapis pada lapisan pertama mengasingkan bulu, habuk dan kelemumur;

Penapis HEPA Plus+ di lapisan kedua menghapuskan 99% bakteria bawaan udara dan berkesan terhadap coronavirus (229E) dan Influenza A (H1N1);

Penapis HEPA 13 dalam lapisan ketiga membuang zarah PM2.5 dan PM1.0 yang boleh menyebabkan alahan; dan penapis karbon teraktif di lapisan keempat menghilangkan formaldehid, gas dan bau.

Pembersih Udara Pintar

Kedua-dua pembersih udara datang dengan empat kelajuan penulen. Melalui panel kawalan, pengguna boleh menetapkan penulen kepada mod pintar untuk membersihkan udara mengikut keadaan kualiti udara.

IKLAN
Nak Elak Anak & Keluarga Daripada Mudah Dijangkiti Virus? Buat Perkara Mudah Ini
Acerpure Pro

Dilengkapi dengan penderia pintar, ia boleh mengesan bau, zarah PM2.5 dan PM1.0 secara aktif manakala paparan LCD intuitif menyampaikan data kualiti udara masa nyata kepada pengguna.

Acerpure cool (C2) dan acerpure pro (P2) mampu mengisi rumah dengan kepekatan ion negatif yang tinggi untuk menangkap habuk ultra halus dan zarah PM1.0.

Ini boleh dipra-jadualkan atau dilakukan walaupun pengguna tiada di rumah dengan kecanggihan aplikasi pintar Life acerpure. Aplikasi serba baharu itu juga mengesan kualiti udara dalaman dan menghantar pemberitahuan kualiti udara dalaman dan luaran secara automatik kepada telefon pintar pengguna.

IKLAN
Nak Elak Anak & Keluarga Daripada Mudah Dijangkiti Virus? Buat Perkara Mudah Ini
Acerpure Cool

Untuk meningkatkan peredaran udara, acerpure cool (C2) baharu didatangkan dengan tetapan 10-kelajuan yang membolehkan pengguna memilih kelajuan yang paling sesuai untuk mereka dan menghantar udara segar yang ditapis ke sekeliling rumah mereka tanpa peranti tambahan.

Siri baharu acerpure dilengkapi motor DC berprestasi tinggi yang cekap tenaga. Ia juga lebih senyap; acerpure ini beroperasi serendah 25dB yang lebih rendah daripada bunyi perpustakaan purata pada 40dB.

Nak Elak Anak & Keluarga Daripada Mudah Dijangkiti Virus? Buat Perkara Mudah Ini
Acerpure Pro

Pengguna boleh membeli di kedai dalam talian rasmi Acer terpilih. Pembersih udara dan peredaran udara acerpure cool (C2) baharu dijual pada harga RM1,599 manakala pembersih udara acerpure pro (P2) dijual pada harga RM1,299.

Kenapa Perlu Pilih Acerpure?

  1. Pembersih udara Acerpure cool (C2) dan acerpure pro (P2) didatangkan dengan ciri 4 dalam 1 penapis HEPA yang berkesan mengasingkan bulu, habuk, zarah PM1.0, menghapuskan alergan, bakteria, coronavirus dan Influenza A (H1N1).
  2. Kedua-dua pembersih udara membebaskan ion negatif untuk mengurai gas berbahaya di udara seperti formaldehid.
Nak Elak Anak & Keluarga Daripada Mudah Dijangkiti Virus? Buat Perkara Mudah Ini
Acerpure Cool

3. Aplikasi pintar Life acerpure serba baharu membolehkan pengguna memantau dan mengawal pembersih udara dari jauh, walaupun di luar rumah

4. Panel sentuh LED yang ringkas dan intuitif membolehkan operasi mudah dan pemantauan masa nyata kualiti udara.

Jawab soalan peraduan di bawah ini dan pemenang bertuah berpeluang menang hadiah sebuah pembersih udara Acerpure. Tarikh tutup penyertaan pada 30hb September 2022.