Sekejap dah besar anak lelaki Sharnaaz Ahmad, Jebat Jayden. Bakal menginjak usia 3 tahun September depan, nampaknya kehadiran Jebat dalam hidup Sharnaaz amat bermakna sekali.

Biarpun tak dapat melihat setiap hari perkembangan Jebat, Sharnaaz akui waktu dapat bersama dengan Jebat akan dimanfaatkan sebaik-baiknya. Lagi-lagi sekarang ini, Jebat makin bijak dan banyak akal.

Ada je aksinya yang comel dan mencuit hati hinggakan Sharnaaz dapat tenangkan fikiran setiap kali melayan permata hatinya. Sesekali terkeluar loghat utara buat hati jadi terhibur.

Menerusi perkongsian di instagram Sharnaaz, video pendek aksi Jebat merajuk itu mencuri tumpuan orang ramai. Ketika itu Jebat seolah-olah merajuk dan menangis ketika bermain di taman.

Saat di tanya oleh Sharnaaz “Kenapa sayang sedih”, dengan mimik muka comel tu Jebat menjelaskan yang dia sebenarnya lapar dan nak makan fries serta ayam bakar. Alahai comel sungguh gelagat Jebat ni ya.

IKLAN

Selepas dipujuk oleh baba, akhirnya mood Jebat dah kembali ceria setelah babanya berjanji akan tunaikan permintaan itu.

Sementara itu, sebagai seorang bapa, harapan Sharnaaz tetap mahukan yang terbaik buat anak lelakinya. Dalam posting sebelum ini, Sharnaaz sentiasa menitipkan doa agar Jebat sentiasa menjadi anak kebanggaannya.

IKLAN

Walaupun dari sehari ke sehari Jebat semakin meningkat usia, cinta baba buat Jebat tak pernah pudar tapi makin bertambah kuat.

Sharnaaz juga tak jemu melayan setiap keletah Jebat dan menganggap Jebat seperti seorang kawan. Apa saja yang dilakukan dua beranak ini sentiasa buatkan pengikutnya turut terhibur.

 Betullah orang kata, cinta seorang ayah auranya boleh membuatkan anak itu rasa lebih dihargai dan membesar dengan bijak. Walaupun jodoh perkahwinan tak panjang, ia bukan halangan untuk cinta baba bertakhta di hati Jebat.

IKLAN

Kredit: IG Sharnaaz Ahmad

Mama jom rileks jap, klik link ni!

Sertai Webinar penyusuan terbesar ‘Mama Tak Penat Susukan Anak’ yang dianjurkan Pa&Ma tahun ini. Webinar PERCUMA ini menampilkan panel-panel hebat seperti Dato’ Dr Sheikh Muszaphar, Dr Seri Suniza, Dr Hairin Anisa, Puan Asiah Maharam dan perkongsian istimewa oleh Dato’ Siti Nurhaliza.

Selain mendapat ilmu penyusuan, peserta juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah. Daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-mama-tak-penat-susukan-anak/ atau terus scan QR Code pada poster.

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)