Kebahagiaan suami isteri yang mengharapkan ia kekal ke akhir hayat ‘diragut’ ketika anak-anak masih kecil dan memerlukan kasih sayang seorang ayah.

Namun siapa kita untuk menidakkan takdir Allah. Walaupun ujian ini dianggap besar, tapi dengan yang tak putus, pasti akan ada sinarnya suatu hari nanti.

Pada Isnin lalu, rancangan dokumentari Majalah 3 memaparkan kisah sebuah keluarga diuji dengan ujian berat berjaya meruntun hati penonton. Kisah perniaga kuih yang mesra dipanggil Kak Jah bersama keluarganya terpaksa mengambil alih tugas ketua keluarga apabila suaminya, Razali kini lumpuh selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya.

“Nak Sangat Abah Sembuh…Abah Satu-Satunya Ayah”. Luahan Hati Anak Cukup Sebak

Bertambah pilu apabila anak mereka yang masih kecil turut sama menggalas tanggungjawab bersama dalam menjaga ayahnya. Rata-rata sebak melihat keluarga ini begitu tabah menjalani kehidupan seharian.

IKLAN

Suami dilanggar pemandu mabuk

Difahamkan suami Kak Jah terlibat dalam kemalangan pada 19 Oktober 2019 dilanggar oleh seorang pemandu mabuk. Ketika kejadian Razali dalam perjalanan menuju ke gerai nasi lemaknya berhenti di kaki lima untuk memeriksa keadaan tayar kereta sebelum dilanggar oleh sebuah kereta. Kemalangan itu menyebabkan Razali hilang keupayaan badan dan menghalangnya untuk bergerak seperti sebelum ini.

Kemalangan itu menyebabkan Kak Jah dan keluarga seolah-olah kehilangan sebelah sayap apabila mereka sekeluarga terpaksa menerima ujian berat ini. Kak Jah kini berniaga kuih dan dibantu bersama dua orang anak lelaki. Meskipun keadaan sukar, Kak Jah turut memberikan bantuan kepada rumah anak yatim dan sesiapa yang memerlukan sahaja demi kesembuhan buat suaminya yang tercinta.

IKLAN

“Nak Sangat Abah Sembuh…Abah Satu-Satunya Ayah”. Luahan Hati Anak Cukup Sebak

Nak sangat ayah sembuh

Walaupun ujian ini berat, Kak Jah bersyukur mempunyai anak yang menguruskan perihal hal suami saat dia sedang mencari rezeki. Musibah menimpa Razali menyebabkan pendapatan keluarga mereka terjejas. Apa yang memilukan, apabila anak sulungnya tidak dapat menahan sebak ketika menceritakan mengenai ayah mereka.

IKLAN

Nak minta ayah sembuh. Abah satu-satunya ayah..Sedihlah bila ayah accident. Kalau solat tu minta doa ngan tuhan, supaya sembuh. Nak tengok ayah sembuh..Nak makan dengan dia, nak keluar dengan dia..

“Nak Sangat Abah Sembuh…Abah Satu-Satunya Ayah”. Luahan Hati Anak Cukup Sebak

Malah, rintihan itu turut diperhatikan oleh si ayah. Walaupun dalam keadaan tak mampu bergerak, hati seorang ayah juga tersentuh dan tidak dapat menahan sebak apabila dilihat turut menangis mendengar luahan hati anaknya.

Moga doa yang tak putus dan semangat isteri serta anak-anak ini melihat hero dalam keluarga mereka sembuh dimakbulkan Allah. Mana tahu suatu hari nanti, Allah menggantikan semula kegembiraan buat keluarga ini. Amin.

Sumber : TV3 ; OB

https://www.youtube.com/watch?v=WRLTw45HQRw

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI