Siapa sangka rezeki anak arwah Abam, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey murah apabila ramai yang prihatin dengan nasib anak kecil berusia 8 bulan ini setelah kehilangan ayah secara mengejut.

Dalam satu posting Abby Abadi,  dia berhasrat untuk menziarahi Hamzah dan ibunya untuk menyampaikan sumbangan.

IKLAN

Menerusi laman Instagram, pelakon drama bersiri popular Gerak Khas itu memuat naik foto bayi berusia lapan bulan tersebut yang bergambar bersama ahli kumpulan Bocey iaitu Fad dan Achey.

Menurut Abby, dia ingin memberi sumbangan baju terpakai atau barang permainan yang masih elok dan sudah tidak digunakan bagi Hamzah.

IKLAN

“Hamzah oh Hamzah. Apa pun alasan yang diberi, saya di pihak Baby (Hamzah) & Mak Baby (Siti Nurhidayah Mohd Ali).

“Nanti nak pergi melawat doranglah.. nak bagi baju atau barang mainan Daiyan (anak angkat) yang banyak2 tak guna & muat dah boleh ke?

“Baju Dayana (anak angkat) ada cucu perempuan dah. Arwah Danial (anak pramatang) dah takde, jadi baju Daiyan yang saya kumpul nak bagi pada Baby Hamzah boleh kan Hidayah?,” katanya.

Dalam pada itu juga Abby turut berkongsi artikel dan penjelasan daripada seorang peguam.

“Maaf Achey pinjam gambar ya. Maaf Abby Nadzri pinjam artikel awak dan penjelasan lawyer. Itu juga kefahaman saya mengenai hak seorang balu. Sayang Hamzah. Ada rezeki jumpa ya,” tulis Abby.

Sumber: ig Abby Abadi