Lain anak lain ragamnya. Bagi penyanyi, Tasha Manshahar yang kini bakal melahirkan anak keduanya sedikit masa lagi mengakui banyak perbezaaan kehamilannya kali ini.

Kata Tasha menerusi perkongsiannya di Instagram, berbanding kehamilan anak sulungnya, Muammar Rafiqi, mengandungkan anak keduanya ini, dia dan suami, Raqib Majib nyata lebih beserdahana dalam semua perkara.

Namun apa yang penting kata Tasha, fokusnya kini adalah mahu segera sihat dan kuat selepas melahirkan bayi keduanya itu.

“Pregnancy kedua ni excitednya sama macam kali pertama tapi rasanya kitorang suami isteri jauh lebih bersederhana. Bersederhana dalam banyak perkara.

“Update pun takde sangat. Even gambar pun tak banyak. Dulu kejap-kejap ambil gambar dan fokus i kali ni kepada benda lain pulak, yelah dengan pandemiknya apa semua, nak kurangkan stress, so i dah siap-siap visualize dari awal lagi nak macam mana,” kongsi Tasha.

Mahu cepat-cepat sihat lepas bersalin

IKLAN

Malah kata ibu kepada Muammar Rafiqi ini lagi, dia kini lebih memfokuskan kepada persiapannya ketika berpantang. Berbanding berpantang anak sulung, kata Tasha, dia nekad untuk sihat dan cepat-cepat kuat selepas bersalin.

Bagi menghadapi persediaan itu kata Tasha, dia kini sudah merencanakan segala kelengkapan ketika berpantang lebih awal.

“Kali ni memang i betul-betul nekad nak sihat dan kuat balik lepas bersalin. Kalau kurus tu bonus. Memang dari awal pregnancy i dah bincang benda ni dengan @raqibmajid.

“I memang dah siap bagitahu nak bersalin dekat mana, nak berpantang nanti macam mana, nak book CL berapa hari, nak makan macam mana, nak rutin macam mana.

IKLAN

“Kitorang bincang sama-sama dan sesuaikan ikut keadaan dan kemampuan. I believe ibu yang sihat dan gembira akan function better as an individual, as mom and as a wife. Setuju tak?,” kongsinya lagi.

Dalam pada itu, pelantun lagu Terima Kasih Cinta ini turut sama memohon doa semua agar kelahiran bayi keduanya itu dipermudahkan.

“Doakan ya. Tak lama dah ni nak jadi mom of 2 pulak. Ya Allah tak dapat bayangkan. Kadang rasa tak sabar, kadang rasa eh dah ready ke ni.

“Moga Allah mudahkan. Harap Muammar pun cepat adapt bila ada adik nanti sebab sekarang ni dia clingyyyy tahap 102726.636%!,” kongsinya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tashamanshahar

IKLAN

Terdahulu, Syawal lalu, Tasha dan Raqib mengumumkan kehamilan anak kedua mereka. Pasangan ini mempunyai seorang cahaya mata, Muammar Rafiqi.

Menarik: Panik Bukaan Dah 9 Sentimeter, Ryzal Syukur Dapat Tengok Anak Lahir, Sediakan Sup Seaweed Untuk Maryam!

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)