Wow! “Sememangnya Allah Maha Pengatur.” Begitu kongsi pelakon Datin Niena Baharun yang telah selamat menimang cahaya mata keduanya di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur semalam.

Kelahiran bayi perempuan yang cukup dinantikan oleh keluarga kecil ini. Menariknya kata Niena melalui instagramnya, anak keduanya itu berkongsi tarikh kelahiran yang sama dengan anak sulung lelakinya.

Bukan hanya tarikh, bahkan kata Niena lagi, selain hospital, mereka juga memilih doktor yang sama seperti kelahiran anak sulungnya yang terdahulu.

“Syukur Alhamdulillah! Allah Maha Pengatur. Pada tarikh yang sama, tempat yang sama dan doktor yang sama, Dr. Seri.

“‘Our little girl is born, 24.10.2020’,” katanya berkongsi.

Berita gembira itu dikongsikan Niena menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya awal pagi tadi beserta sekeping gambar selepas kelahiran bayi keduanya itu.

IKLAN

Melalui entri yang sama juga, Niena meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada pengikut yang sentiasa mendoakannya.

“Terima kasih untuk segala doa dan ucapan daripada anda semua,” katanya berkongsi.

Double Celebration Untuk Anak

Melalui entri berlainan pula, Niena turut berkongsi beberapa keping gambar dan video yang memaparkan sambutan hari lahir anak sulungnya serta kelahiran si comel yang berkongsi tarikh sama.

Malah dua biji kek sebagai simbolik ‘double celebration’ buat pasangan ini cukup comel. Cukup bermakna sambil dikelilingi keluarga terapat. Comel sekali.

Dalam pada itu, para pengikut Niena di instagram juga rakan-rakan selebriti turut mengucapkan tahniah sambil mendoakan kesejahteraan pelakon itu.

Terdahulu, Niena mendirikan rumah tangga bersama ahli perniagaan, Datuk Aliff Firdaus Abdul Halim pada 1 Februari 2018.

Hasil perkongsian hidup, pasangan itu dikurniakan anak sulung, Adiel Mikael yang kini genap usia dua tahun semalam.

Nak macam-macam info? Jom join telegram Pa&Ma D Parents https://t.me/pamadparents

Kredit: @nienabaharun.nb