Dalam rumah tangga, kehadiran anak dianggap pelengkap hidup. Pasti setiap pasangan mengimpikan anak lelaki dan perempuan kan? Tapi jika berderet dapat anak lelaki atau perempuan pun, itu rezeki kurniaan Allah.

Namun pasti terselit dalam hati suami atau isteri nak juga ada anak lelaki dan perempuan dalam keluarga. Selagi isteri masih boleh mengandung, apa salahnya untuk ikhtiar. Selebihnya berserah. Jika dapat alhamdulillah!

Ada macam-macam tip yang dikongsikan untuk dapat anak lelaki dan perempuan. Kali ini pasangan yang teringin untuk dapat bayi perempuan boleh cuba tip dikongsikan oleh Dr Raihana Ismail di TikToknya.

@drraihanaismail Reply to @wanbulan ok,ni cara nak dapatkan anak perempuan🥰goodlucks! #fyp #fypシ #foryoupage #tiktokguru #learnontiktok #jombelajar #efferty ♬ original sound – Dr Raihana Ismail

Menerusi perkongsian Dr Raihana, jantina anak ditentukan oleh kromosom yang dibawa oleh sperma. Jadi, sperma yang akan menentukan jantina bayi lelaki atau perempuan.

Sperma yang membawa jantina perempuan sifatnya adalah berenang perlahan dan suka dalam keadaan panas.

Jadi Dr Raihana mencadangkan ketika lepas bersama, si isteri boleh berendam dalam bath tub menggunakan air suam atau mandi menggunakan air suam.

IKLAN

Pasangan Berderet Anak Lelaki, Teringin Anak Perempuan, Dr Kongsi Tipnya!

Selain itu, si suami dan isteri perlu makan makanan berasid seperti nanas, pisang, anggur hijau, keju dan sebagainya.

Pasangan Berderet Anak Lelaki, Teringin Anak Perempuan, Dr Kongsi Tipnya!

Pasangan Berderet Anak Lelaki, Teringin Anak Perempuan, Dr Kongsi Tipnya!

IKLAN

Selain itu, Dr Raihana turut memberitahu, sperma yang membawa jantina perempuan ini bergerak perlahan jadi anda perlu bersama pasangan sehari selepas waktu subur atau ketika waktu subur.

Semoga perkongsian ini bermanfaat dan membantu pasangan yang teringin untuk dapat anak perempuan. Mana tahu dengan izin Allah dimakbulkan.

Kredit: TikTok Dr Raihana Ismail

IKLAN

Pasangan Berderet Anak Lelaki, Teringin Anak Perempuan, Dr Kongsi Tipnya!

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI