Resipi-resipi viral yang bertebaran di media sosial buat kita terasa hendak mencuba. Apa kata kali ini kita cuba hasilkan pula Kuih Titisan Hujan atau Rain drop cake yang sedang viral sekarang ini. Apa resipinya?

Perkongsian resipi dari Siti Masitah Awang KechikFull ini anda kena cuba. Senang rupanya. Jom cuba.


Dia nih la yang duk viral kat tik tok sekarang ni kan heheheh. Maksu pun terjebak jugak.
Apa ke nama kuih nih. Haaaa!! Rain drop cake katanya heheheh.

Nih guna agaq-agaq serbuk swan tu ja. Balance ayaq gula lopez tu kita tuang dalam tu. Soy bean powder tak dak, saja nak test ja rupa dia hehehe.

Memang dia lembut macam air embun pagi gitew. Kalo kome nak buat main-main boleh try.

IKLAN

Bahan-bahan:
1/2 tbs serbuk agar-agar swallow layang-layang
1 tbs gula castor (gula ni tak cukup kome kena tambah, maksu just nak tengok texture ja,) tambah la gula kalau nak ya)
700ml air

Rebus sampai mendidih, cari mangkuk dalamnya membulat macam acuan lompang tu.

Maksu guna mangkuk tupperware heheheh, hentammm ja.

IKLAN

Hiasan dia guna air gula melaka dan soy bean powder yang dipanggang.

Siap!

IKLAN

Menarik: Resipi Bubur Telur Simple, Khasiat Tinggi, Anak Lagi Selera Makan

Anak ada bakat? Sertai Bakat Cilik Pa&Ma sekarang!
Kalau anak-anak ada bakat hebat, janganlah simpan sendiri. Jom, support mereka dengan menyertai Bakat Cilik Pa&Ma. Rakam aksi anak-anak dengan bakat mereka dan hantarkan kepada Pa&Ma.

Nak join? Klik saja https://toko.ideaktiv.com/product/bakat-cilik/ atau untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi https://wa.me/+60179701167

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!