Membesar dan mendidik anak-anak suatu amanah yang besar buat ibu bapa. Pastinya setiap ibu bapa ada impian untuk melihat anak berjaya suatu hari nanti. Sebagai ibu bapa yang mahukan anak yang bijak, aktif dan soleh, ada pelbagai cara psikologi boleh dilakukan bagi menjadikan anak anda seperti yang anda ingini. InsyaAllah.

Segala puji bagi Allah, Rabb sekalian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Sahabat yang di rahmati Allah, selain daripada mendapatkan nasihat pakar kanak-kanak menghadapi anak yang degil, anda boleh juga amalkan doa di bawah. Doa yang lazim diamalkan oleh ibu-ibu ketika memasak di dapur…

Penawar Melembutkan Hati Anak Dan Agar Anak Jadi Cerdik, Amalkan Doa Ini!

Doa Melembutkan Hati Anak Yang Degil

IKLAN

Doa melembutkan hati anak yang degil dalam rumi:

Allahulathiifum bi’ibaadihii, yarzuqumayyasak’ wahuwal qawiyyul ‘aziiz…

Maksudnya:

Allah Maha Lembut tadbir-Nya (serta melimpah-limpah kebaikan dan belas kasihanNya) terhadap hamba-hambaNya; Ia memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut peraturan yang telah ditetapkan), dan Dialah Yang Maha Kuat, lagi Maha Kuasa. (Surah As-Syuraa, Ayat: 19)

IKLAN

Penawar Melembutkan Hati Anak Dan Agar Anak Jadi Cerdik, Amalkan Doa Ini!

Baca doa ini 19 kali pada air dan minta anak tersebut meminumnya. Insya-Allah perangai anak yang degil akan berubah kepada baik dengan izin Allah. Boleh juga baca doa ini pada ubun-ubun anak itu ketika dia tidur.

Selamat mencuba. Kita berdoa dan berusaha dengan cara yang baik, insyaAllah doa kita akan dimakbulkan. Teruskan berusaha untuk membina keluarga cemerlang.

Sumber: islamituindah

Penawar Melembutkan Hati Anak Dan Agar Anak Jadi Cerdik, Amalkan Doa Ini!

IKLAN

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera di sini https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI