Rezeki anak menjadi milik Yatt Hamzah. Sementelah dia sedang menyusu, langsung tidak menyedari diri sedang hamil. Yang disangkanya ialah simptom perut membuncit kerana kenaikan berat badan atau kegemukan.

Yatt yang kini sedang hamil 12 minggu anak keempat  berita gembiranya di Instagram. Pengacara dan pelakon ini berkongsi yang keberadaan insan kecil di dalam rahimnya hanya disedari pada minggu terakhir Ramadan yang lalu.

Sempena mengambil keberkatan Syawal, Bonda Ingin kongsikan berita baik ini dengan semua sahabat & followers. Bonda kini hamil anak ke – 4. #Alhamdulillah Minggu terakhir Puasa baru sempat ke Klinik untuk confirmkan. Alhamdulillah rezeki Ramadhan. Kandungan kini berusia 12 minggu lebih.

MOHON DOA AGAR SEMUA BERJALAN LANCAR

Yatt juga mohon agar follower mendoakan agar semuanya berjalan lancar memandangkan dia turut perlu memberikan perhatian kepada tiga lagi anak yang lain iaitu Suci Hanania Malika, 8 tahun, Suci Humaira Iqlima, 3 tahun dan Suci Hayfaa Medina, 1 tahun.

Mohon doa semua agar Bonda yang lasak dan aktif menjaga 3 anak-anak kecil ini kuat dan sihat selalu dan baby dlm kandungan selamat & kuat ya.. Aameen Ya Rabb..🙏😇❤️Ok now Bonda nevess nak tambah 1 lg ni.. Moga Allah permudahkan.. 😅

View this post on Instagram

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM. Sempena mengambil keberkatan Syawal, Bonda Ingin kongsikan berita baik ini dengan semua sahabat & followers. Bonda kini hamil anak ke – 4. #Alhamdulillah Minggu terakhir Puasa baru sempat ke Klinik utk confirmkan. Alhamdulillah rezeki Ramadhan. Kandungan kini berusia 12 minggu lbh. . Mohon doa semua agar Bonda yg lasak dan aktif menjaga 3 Anak2 kecil ini kuat dan sihat selalu dan baby dlm kandungan selamat & kuat ya.. Aameen Ya Rabb..🙏😇❤️Ok now Bonda nevess nak tambah 1 lg ni.. Moga Allah permudahkan.. 😅 . Baju Raya Bonda & Anak2 #theSucis dr @rinasallehclothing Shawl Kami dr @sucibyyatthamzah . #theSucisnakdptadikbaru #rezekitakdisangka2 #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #suci #sucihananiamalika #sucihumairaiqlima #sucihayfaamedina #SiBibirMerah #bondaYH #motherhood #mother #motherof3

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

INGATKAN GEMUK, TIDAK SYAK DIRI HAMIL

Dalam posting lain, Yatt turut bercerita tentang bagaimana kehamilannya dikesan. Awalnya, pelakon dan pengacara ini tidak mengesyaki diri hamil sebaliknya gemuk. Lebih-lebih lagi dirinya sedang menyusukan.

Kelakar bila teringat masa mula2 perasan perut ni buncit. Mati-mati ingat symptom kegemukan. Langsung tak syak preggy sebab fully bf baby mmg jarang period, so mmg tak tahulah kalau preggy melainkan check.

REDA DALAM SYUKUR

Ibu ini juga melahirkan rasa pasrah, reda dan bersyukur kepada takdir Allah mengurniakan anak keempat walau pun anak ketiganya masih kecil.

Tu yg x tahu sampailah masuk minggu terakhir Ramadhan, dah lain macam buncit ni, baru tergerak hati nak test dg pregnancy test dlu then baru ke klinik. Dalam hati mmg ragu-ragu, macam tak percaya sebab kesian Medina kan kecil lagi. Baru setahun tak puas bermanja takkanlah dah nak dapat adik. Tapi bila tgk positive kat strip pregnancy test tu, terus terdiam dan terkejut. Mampu redha dalam syukur.

SPEECHLESS, TETAP RASA TERUJA WALAU PUN KALI KEEMPAT HAMIL

Yatt juga tidak menafikan diri tetap teruja, sebak dan gementar pada kali pertama melihat si kecil di dalam rahimnya saat ujian imbasan.

Lepas tu terus buat appointment utk Ultrasound di @klinik_anda_wangsa_melawati dengan Dr Sakinah yang baik lagi cantik tu, untuk confirmkan pregnancy ni. Bila scan je terus muncul makhluk comel ciptaan Allah di skrin Ultrasound tu.

Terus bergenang air mata. Speechless, walaupun dah 4 kali lalui fasa yg sama ni tapi masih perasaan yang sama ku rasa, sebak, gembira, gementar. Pandang suami, dia senyum saja dengan muka selambanya.

HARAP BABY BOY

Setelah memiliki 3 puteri, Yatt dan suami mengharapkan bayi kali ini lelaki. Bagaimana pun sekiranya dikurniakan bayi perempuan, asalkan sihat dan sempurna, dia tetap bersyukur.

Tapi tahu dia pun happy dan kalau boleh kali ni nk baby boy. Alhamdulillah Dr Sakinah kata baby masa tu berusia 10 minggu 4 hari dan dalam keadaan sihat cuma masih tak nampak jantina kerana msh terlalu kecil. Alhamdulillah terima kasih @klinik_anda_wangsa_melawati

Bonda ni pun kalau boleh nak boy sebab semua all 3 girls kan. Tp Kalau Allah nak bagi  girl juga tak kisah, asalkan baby sihat dan sempurna. Syukur Alhamdulillah.

KAKAK-KAKAK EXCITED

Bakal menyambut ahli keluarga baru dalam keluarga, anak-anak Yatt turut menunjukkan rasa teruja. Yatt berharap semuanya dipermudahkan, lebih-lebih lagi untuk menjaga 4 cahaya mata selepas bersalin nanti.

Yang paling excited semestinya #theSucis Kak Nia & Iqlima. Yeayy, Bonda ada baby baru.. kata dorang. Medina pun dah tersengih-sengih tengok kakak-kakaknya happy. Hehehe..

Tak tahu yang Bonda dah berpeluh-peluh memikirkan apa lah nasib Bonda nanti bila all 4 bergabung. Yg 3 ni pun Bonda dah collapse!😅

Doakanlah Bonda dan baby dlm perut ni sama2 kuat berjuang melayan kerenah 3 kakaknya, selamat dan sihat hinggalah hari dia berjumpa dengan kakak-kakaknya nanti. Aameen.

View this post on Instagram

Kelakar bila teringat masa mula2 perasan perut ni buncit. Mati2 ingat sympton kegemukan. Langsung tak syak preggy sbb fully bf baby mmg jarang period, so mmg xtahulah kalau preggy melainkan check. Tu yg x tahu sampailah masuk minggu terakhir Ramadhan, dah lain macam buncit ni, baru tergerak hati nak test dg pregnancy test dlu then baru ke klinik. Dalam hati mmg ragu2, mcm tak percaya sbb kesian Medina kan kecil lg. Baru setahun x puas bermanja takkanlah dah nk dpt adik. Tp bila tgk positive kat strip pregnancy test tu, terus terdiam dan terkejut. Mampu redha dlm syukur. . Lepas tu terus buat appointment utk Ultrasound di @klinik_anda_wangsa_melawati dg Dr Sakinah yg baik lg cantik tu, utk confirmkan pregnancy ni. Bila scan je terus muncul makhluk comel ciptaan Allah di skrin Ultrasound tu. Terus bergenang air mata. Speechless, walaupun dah 4 kali lalui fasa yg sama ni tp msh perasaan yg sama ku rasa, sebak, gembira, gementar. Pandang suami, dia senyum saja dg muka selambernya. Tapi tahu dia pun happy dan kalau boleh kali ni nk baby Boy. Alhamdulillah dr Sakinah kata baby masa tu berusia 10 minggu 4 hari dan dlm keadaan sihat cuma masih x nampak jantina krn msh terlalu kecil. Alhamdulillah TQ @klinik_anda_wangsa_melawati . Bonda ni pun kalau boleh nk boy sbb semua all 3 girls kan. Tp Kalau Allah nk bg Girl juga x kisah, asalkan baby sihat dan sempurna. Syukur Alhamdulillah. Yg paling excited semestinya #theSucis Kak Nia & Iqlima. Yeayy, Bonda ada baby baru.. kata dorang. Medina pun dah tersengih2 tgk kakak2nya happy. Hehehe.. Tak tahu yg Bonda dah berpeluh2 memikirkan apa lah nasib Bonda nanti bila all 4 bergabung. Yg 3 ni pun Bonda dah collapse!😅 Doakanlah Bonda dan baby dlm perut ni sama2 kuat berjuang melayan kerenah 3 kakaknya, selamat dan sihat hinggalah hari dia berjumpa dg kakak2nya nanti. Aameen. . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #suci #anak2Bonda #SiBibirMerah #bondaYH #motherhood #mother #motherof3 #soontobemotherof4 #alhamdulillah

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Sumber: yatthamzah_suci

Tinggalkan Komen