Ibu bapa perlu menyedari kepentingan kemahiran berbahasa Inggeris dan matematik dalam kalangan anak-anak untuk menghadapi era revolusi yang semakin mencabar sekarang ini.

Kemahiran berbahasa Inggeris dan matematik perlu dikuasai sejak kecil sebagai persediaan melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti dan apabila sudah bekerja kelak. Malah dalam bidang pekerjaan yang melibatkan sains dan lain-lain bidang teknologi turut menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa utama.

IKLAN

Kemahiran berbahasa Inggeris dan matematik perlu dikuasai sejak kecil sebagai persediaan apabila sudah melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti dan sudah bekerja kelak.

Lagi cepat ibu bapa perkenalkan anak-anak dengan kemahiran bahasa Inggeris dan matematik, makin cerah sebenarnya harapan anak-anak untuk menguasainya.

Tapi bagaimana persediaan yang harus dilakukan? Cukupkah hanya belajar di sekolah sahaja dengan mengharapkan guru semata-mata? Mungkin anda rasa sudah memadai tetapi sekiranya anak diberi peluang untuk mengukuhkan lagi konsep pembelajaran mereka dengan latihan intensif, tak mustahil kejayaan milik mereka.

Anda sebagai ibu bapa pun boleh rasa bangga dan harapan untuk melihat anak berjaya akan lebih cerah. Orang kata jika kita melabur untuk anak-anak demi kepentingannya, ia dianggap satu pelaburan yang berbaloi.

IKLAN

Hadiahkan sesuatu yang istimewa untuk anak

Sebagai ibu bapa yang bertanggungjawab anda boleh pastikan anak-anak bersedia dengan kemahiran pembelajaran kendiri demi masa depannya. Anda boleh realisasikan konsep pembelajaran ini dengan menggalakkan anak mengikuti kelas yang boleh memantapkan pemahamannya dan skil menjawab soalan. Paling penting dapat memberi keyakinan dan motivasi pada diri sendiri.

Apa kata daftarkan anak anda mengikuti Program Kumon Matematik dan Bahasa Inggeris?
Di Kumon, anak anda dapat mengasah kemahiran mereka untuk masa depan yang lebih cemerlang, di samping meningkatkan keyakinan ketika belajar di sekolah.

Kumon lahirkan pelajar yang progresif

Di Kumon, setiap pelajar akan diuji keupayaannya. Pelajar akan memulakan pembelajaran secara berperingkat dan maju ke hadapan mengikut tahap yang sesuai dengan keupayaan individu tersebut. Keunikan kaedah ini terletak kepada kaedah pembelajaran kendiri.

Yang lagi menarik Kumon akan membimbing pelajar untuk memahami setiap kesalahan yang dilakukan serta memikirkan penyelesaian alternatif untuk membetulkan kesilapan.

Disiplin dan kecekalan yang ditekankan di Kumon bukan saja boleh diguna pakai di dalam kelas, malah nilai ini dapat membantu melengkapkan jati diri pelajar di luar bilik darjah seterusnya dalam mengecapi kejayaan dalam kehidupan.

Paling penting ibu bapa perlu tahu Kumon dapat membantu anak anda menjadi pelajar yang hebat, yakin dan mampu bersaing! Mulakan perjalanan pembelajaran anak anda dengan menyertai Kelas Percubaan PERCUMA Kumon.

Untuk menyertai, daftarkan anak-anak anda untuk Program Matematik atau Bahasa Inggeris sebelum 16 Mac 2020. Untuk maklumat lanjut layari www.kumonmalaysia.com atau hubungi 1800-88-1010.

Daftar di sini: sini
Facebook: Kumon Malaysia
Website: www.kumonmalaysia.com