Finger foods adalah makanan yang bersaiz kecil, senang untuk si manja anda gigit, dan makan. Memberi anak anda finger food boleh membantu mengembangkan kemahiran motor halus dan koordinasi mereka.

Walaupun comot, jangan risau. Biarkan anak anda merasai pengalaman penting secara praktikal ini. Kalau nak cuba resipi mudah buat finger food boleh ikuti perkongsian ini.

Baby Finger Food

Tapi ibu kan kalau bab bab membentuk nie tangan takdak seni. Guna acuan ja senang, dah nampak macam nugget kan. Separuh makan separuh lagi buat frozen.

Memang sedap hampa. Sementara anak nak bangkit tadi berapa ketoi dah ibu dok makan.

IKLAN

Resepi Baby Finger:

  • 3 biji kentang
  • 1/2 carrot
  • 1 cawan tepung gandum (unbleach)
  • Cheese beqa (guna suku ja)
  • 1 sudu unsalted butter.

Cara penyediaan:

Kukus atau rebus carrot dan kentang. Dah empuk blend halus dan mix semua sekali. Gaul-gaul, siapp.

IKLAN

Boleh goreng atau pon masuk ja dalam air fryer.

IKLAN

Kredit: Noor Azila

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma BF VIP Eksklusif mengalu-alukan ibu yang sedang hamil dan menyusu anak mendaftar sebagai peserta. Harga promosi pendaftaran peserta hanya RM20 sahaja. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

(Followers Pa&Ma jom rileks jap, klik link ni! https://bit.ly/3fRSN23)