Menyimpan makanan kering dalam plastik memang mudah dan menjimatkan ruang. Pun begitu kesilapan mengukur saiz plastik yang tepat sudah semestinya buat kita rasa kecewa.

Jangan biarkan plastik yang tersalah beli tidak digunakan. Apa kata cuba kecilkan saiznya mengikut cara yang dikongsikan oleh pengguna Tik Tok @senz.malaysia. Memang terbaik.


Tips cepat & senang buat mini zipper beg.

Zipper bag terlalu besar jangan risau. Saya tunjukkan anda tip dapur yang senang.

1. Panaskan pisau sekejap.

IKLAN

2. Potong perlahan-lahan di atas permukaan zipper beg mengikut saiz yang anda mahu.

3. Dah siap!

IKLAN

Cantik dan praktikal. Selamat mencuba!

Wow cukup mudah, paling senang untuk menyimpan barang kering pada saiz yang kecil. Nak bawa bekalan untuk travel atau kudapan sepanjang perjalanan dalam kereta pun sesuai.

 

IKLAN
@senz.malaysia Tips to senang buka tin 😍 #senzmalaysia #oeacademy #kitchen #tips #kitchenhacks #lifehack #tin #dapur #mustwatch #fyp #knowledge #spoon #easy #fast #senang #doit ♬ original sound – Senzmalaysia

Jom cuba!

Menarik: Masak Sardin Tak Meletup, Masukkan Sesudu Bahan Ni Saja, Confirm Sedap & Jadi!

Jangan abaikan keselamatan si manja ketika berada dalam kereta. Belajar tentang fungsi car seat serta ketahui kecederaan yang akan berlaku kerana impak kemalangan. Ketahui lebih lanjut tentang car seat di E-Workshop Sayangi Nyawa Anak Anak Dalam Kereta, Let’s Buckle Up!

Daftar secara PERCUMA di https://toko.ideaktiv.com/product/sayang-nyawa-anak-dalam-kereta/

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!