Jutawan Kosmetik, Dato’ Seri Aliff Syukri baru-baru ini mengumumkan isterinya iaitu Datin Seri Shahida hamil anak kembar tapi malangnya mengalami pendarahan yang teruk. Dia juga risau kandungan isterinya mungkin tidak dapat diselamatkan.

Justeru itu, dia memohon doa ramai agar kandungan kembar isterinya selamat. Menerusi posting tersebut juga, dia menjelaskan isterinya agak tertekan dan penat sejak akhir-akhir ini.

Baca Selanjutnya:

“Ada Cara Tak Nak Selamatkan Anak Kembar Dari Gugur?” Aliff Syukri Minta Doa Kandungan Isteri Selamat

Terbaru, Datin Shahida memuatnaik gambar ujian imbasan kandungannya di instagram. Yang menyedihkan hanya satu janin sahaja yang dapat diselamat manakala janin yang kedua tidak dapat diselamatkan.

Namun dia tetap bersyukur kerana masih dikurniakan rezeki untuk hamil dan mempunyai zuriat dan dia bersyukur Allah mengurniakan dia dengan nikmat anak-anak.

Alhamdulillah walaupun satu dah gugur masih ada 1 lagi yg sangat2 sihat Dr kata…. dah ada denyut jantung pun.


Terima kasih sahabat yg mendoakan…. doakan anak saya sihat dalam kandungan sehingga waktu melahirkan nanti.

IKLAN

Saya redha je sebab saya percaya Allah bg saya byk nikmat…. anak saya ramai….. sedangkan byk. lagi mereka2 yg ikhtiar nak hamil belum merasakan lagi…… sepatutnya saya bersyukur Allah limpahkan banyak rezeki untuk saya…. apalah sangat diduga dgn sedikit ujian.

Menerusi posting terdahulu, Datin Shahida ada menjelaskan kenapa dia mengalami pendarahan yang teruk dan akhirnya menyebabkan keguguran pada salah satu kembar yang dikandungnya itu.

Alhamdulillah terima kasih pada semua yg prihatin dm dan whatspp saya…. terlalu byk saya x sempat nak balas….

Saya mmg hamil kembar tapi salah satunya dah alami pendarahan semalam dan mungkin keguguran

mungkin saya sendiri yg terlalu aktif. campur mcm2 benda yg berlaku seminggu dua ni jadi saya mmg agak sibuk dan stress… . satu lagi baby masih ada… Alhamdulillah nampak sihat dan masih juga dalam pantauan…

terima kasih pada semua yg mendoakan…

Ramai yang mengucapkan tahniah di atas kehamilan dan menyatakan masih rezeki Shahida untuk hamil walaupun salah satu janinnya sudah gugur. Menurut netizen, mungkin ada hikmahnya disebalik yang berlaku dan mereka meminta agar Shahida terus kuat dan sabar.

Masih Ada Rezeki

Datin Doakan Saya Dapat Zuriat

Datin Jangalah Layan SocMed Buat Sementara Waktu Ye

Sedih, Tapi Ada Hikmahnya

Sumber: Shahida Dherbs