Kejujuran dalam rumah tangga itu sangat penting. Bila mana anda dan pasangan sudah mendirikan rumah tangga, jujurlah dan kongsilah perkara penting bersama. Buat apa nak sorok dengan pasangan? Buat apa nak rahsiakan password dan semua perkara dari pasangan. Kalau nak sorok kenapa perlu berkahwin?

Perkara penting seperti siapa agen insurans pasangan, password bank pasangan, dokumen penting pasangan harus dikongsi bersama supaya suatu hari nanti jika berlaku apa-apa kepada pasangan kita sekurang-kurangnya kita tahu apa yang perlu dilakukan.

Perkongsian daripada Encik Jay untuk kaum lelaki yang bergelar suami sangat penting. Malah perkongsian ini bukan hanya untuk suami, tetapi juga isteri. Tiada apa perlu dirahsiakan daripada pasangan kita sendiri.

IKLAN

Peringatan bagi kaum lelaki yang bergelar suami.

Elakkan lah benda ini berlaku. Saya nak bantu pon tak dapat. Dokumen dokumen penting semua dalam phone. Nak deactivate semua kat phone.

Kejujuran dalam bekeluarga. Catat lah dalam buku masing2 & disimpan di tempat yang suami isteri boleh tahu. Sebab kita tidak tahu siapa “pergi” dulu.

✔️ Password phone
✔️ No Agent Insurans / Hibah
✔️ Jumlah hutang & siapa
✔️ Jumlah pemiutang & siapa
✔️ No pin bank card
✔️ Online Banking
✔️ Bussines Partnership jika ada
✔️ Listing hutang bank & card credit
✔️ Password peti besi (jika ada)

Untuk apa nak berahsia, kalau isteri nak check phone bagi je. Dari mula kita “Aku Terima Nikahnya” bermakna dia sebahagian dari hidup kita.

Takziah kepada sis ni

Kredit: Jay Sf