Pernah tak para suami diabaikan jika melihat isteri marah, merajuk atau dimarah suami? Kebanyakkan isteri tetap melaksanakan tugasnya, tetap memasak walaupun sedih dan kecewa. Kerana isteri tak pernah berhenti memikirkan suami!

Dia kena marah pun dia tetap masak…Dia merajuk pun dia masak…Dia tak sihat pun dia masak…Bergaduh dgn kita pun, dia tetap buat keje-keje umah…Dia balik kampung pun, dia mesej, telefon kita :

“Abg dah bangun?”, “Abg dah sampai tempat kerja?”, ” Abg dah lunch?”, ” Abg dah otw balik kerja?” , “Abg dh sampai umah?”, ” Abg dah mkn mlm?” Sampaila dia tanya, “Abg dah tido?”…

Berjauhan pun, dia tanya satu-satu…masih risaukan kita…jadi p la apa pun,dduk jauh mcm mna pun dia tetap jalankan tugas-tugas dia sebagai seorang isteri…ambik tahu kebajikan kita, jaga suami…

IKLAN

Jahat mana pun suaminya itu, dia tetap buat tugas2 seorang isteri…dan kita yg jd suami ni, ada tak tugas-tugas kita yg kita tak tunaikan terhadapnya? Ada kan…banyak sebenarnya tuan-tuan…

Balik kerja, ada tak kita tanya, ” Mcm mana ari ni, ayg ok?”…Ada x msj dia, ” Ayg dh mkn? Ayg sihat x ari ni…?” Jarang kan kita nk buat ni? itu hari biasa…klu hari bergaduh, klu tarik muka, lagi la xbuat langsung…

Tapi isteri tak pernah pun berhenti dari memikirkan ttg suaminya…even time tidur pun, bila terjaga, dia selimutkan suami dia…perbetulkan kedudukan tidur suaminya…pastikan suaminya itu selesa…

24 jam, 7 hari seminggu, 365 hari setahun, utk SUAMI…dan kita plak asyik memikirkan ttg perempuan lain? tentang kekurangan isteri? cari kelemahan isteri? Tak guna btol kita ni tuan-tuan…Hargailah isteri tuan-tuan tu…hidup dia, selain utk Allah, adalah utk SUAMINYA…jgn abaikan isteri, peluk cium, syg isteri yg kita ada tu…

Hadiah dari Allah utk kita…

Sumber: Firdaus Shakirin

Parents yang nak dapatkan barangan bayi dengan harga murah, boleh dapatkan di SINI

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)