Pemergian arwah Abam pastinya bukan perkara yang mudah untuk diterima oleh ahli keluarga dan rakan-rakan terdekat. Tapi walaupun pahit, mereka perlu reda akan ujian yang telah diberikan. Pasti akan ada hikmah yang lebih besar menanti mereka di hadapan.

Paling terkesan sudah pasti isteri arwah, Nor Hidayah yang kini terpaksa memikul tanggungjawab sebagai seorang ibu dan ayah kepada anak tunggal mereka, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang baru berusia lapan bulan.

IKLAN

Bagi kanak-kanak seusia Hamzah, apalah yang dia tahu tentang kehilangan dan kematian. Melalui perkongsian dalam temuramah sebelum ini, Hidayah menceritakan bahawa, pada malam pertama pemergian arw4a, Hamzah sudah mula mencari kelibat ayahnya.

Menerusi perkongsian salah seorang sahabat yang rapat dengan arwah, Mohd Fauzi Amiden dia sering memuat naik situasi terkini berkenaan keluarga arwah. Menurutnya, kesihatan Hamzah mula terganggu dan demam. Tapi bagaimanapun, Hamzah telah pun di bawa ke klinik untuk mendapatkan rawatan.

IKLAN

Dia meminta agar orang ramai dapat mendoakan kesihatan anak kecil ini. Mungkin Hamzah tidak mampu untuk berkata-kata meluahkan perasaan rindu terhadap arwah ayahnya.

Malah ramai yang sentiasa mendoakan Hidayah dan Hamzah sentiasa dalam keadaan yang baik.

Kucing jadi peneman Hamzah

Menerusi foto yang dimuat naik oleh Hidayah, kucing misteri yang datang ke rumah mereka pada hari pemergian arwah sentiasa ada menemani Hamzah. Malah kucing tersebut turut tidur di atas katil tempat kebiasaan arwah selalu tidur.

Moga dengan kehadiran kucing tersebut sedikit sebanyak dapat menghiburkan hati Hamzah. Semoga Hamzah cepat sembuh ye sayang

Sumber: https://newsinkling.com/