Ramai yang tahu kemelut rumah tangga pasangan selebriti Aliff Aziz dan Bella Astillah suatu ketika dahulu. Meskipun terluka namun Bella sentiasa kuat untuk memaafkan suaminya dengan hati terbuka dan ramai mengagumi kekuatan penyanyi dan pelakon itu.

Sebagai seorang isteri, Bella atau nama sebenarnya Dayang Nabellah Awang Astillah, 28, sentiasa kuat untuk memberi kemaafan dan menerima semula Aliff.

Prinsipnya jangan cari kesalahan 

Susulan itu, ramai para isteri diluar sana yang kagum dengan kekuatan Bella sambil mendedahkan prinsip dipegang ketika menghadapi dugaan rumah tangga.

“Ketika Bella membesar ada beberapa kesalahan yang Bella lakukan terhadap kedua ibu bapa, namun mereka sentiasa memaafkan segala kesalahan saya.

IKLAN

“Kita suka duduk dan berbincang, kita tiada nak fokuskan siapa lagi banyak melakukan kesalahan,” katanya.

Sifat pemaaf kunci kebahagiaan

Bella yang juga berkata, sifat pemaaf penting bagi meneruskan kelangsungan hidup dan alam rumah tangga yang lebih bahagia.

“Berbalik kepada diri sendiri, kita pun tidak sempurna dan banyak cacat cela. Jadi saya fikir siapalah saya untuk terus menghukum Aliff, baik saling membantu antara satu sama lain.

“Jika saya berterusan tidak memaafkan Alif, apa yang saya akan dapat. Ramai merasakan itu perkara yang susah namun jika kemaafan itu daripada hati yang ikhlas, kita sendiri akan rasa tenang,” ujarnya.

IKLAN

Bahagia dengan anak-anak

Dalam pada itu, pasangan sama cantik, sama padan ini dilihat semakin bahagia dengan kehadiran sepasang cahaya mata dan kedua-duanya mengaku banyak mendekatkan diri dengan belajar ilmu keagamaan.

IKLAN

Sementara itu, kejayaan Aliff menjadi juara Gegar Vaganza Musim Ke-8 (GV8) ini juga satu perjalanan baru dalam karier seninya. Aliff juga memberitahu wang kemenangan RM100,000 yang diperolehnya itu akan digunakan untuk keluarganya dan aktiviti jemaah dakwahnya.

Kredit: Kosmo

Tak sabar tunggu baby lahir, nak persiapkan mental dan fizikal sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang ilmu persediaan urus bayi selepas lahir? Jom sertai E-Workshop Pa&Ma: Misi Mama Sambut Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-e-workshop-misi-mama-cantik-sihat/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)