Dalam setiap urusan kita, kebergantungan pada Allah adalah kunci utama selepas cuba berusaha dan melakukan apa yang sepatutnya. Itu sebab orang selalu kata doa, usaha dan tawakal perlu seiring.

Kalau setakat berdoa tetapi tiada usaha yang pernah kita lakukan tak akan boleh direalisasikan impian itu.

ARTIKEL BERKAITAN : [Doa Ringkas Diamalkan Setiap Kali Basuh Beras, Rezeki Tak Putus Untuk Keluarga]

Melalui apa yang dkongsikan dalam Facebook Tazkirah Ustaz Ebit Lew, sepotong ayat ini jika diamalkan dalam keadaan yang kita rasa agak sukar terutama bagi wanita bakal melahirkan anak, ini salah satu amalan terbaik.

Suami Bacalah “Inna Fatahna Laka Fathan Mubina” Untuk Isteri Dalam Labour Room

Ayat 1 surah Al-Fath ini banyak kelebihannya dan jika diamalkannya serta yakin pada Alllah, setiap apa yang kita rasa susah bakal dipermudahkan dengan kehendak-Nya.

Inna Fatahna Laka Fathan Mubina [

IKLAN

Ayat ni elok diamalkan terutama masa kita kita nak buka sesuatu yang susah. Contohnya nak buka tutup botol yang sangat ketat ke atau ketika terkunci pintu rumah tapi kunci tertinggal di dalam ke.. baca la ayat ni.

ARTIKEL BERKAITAN : [Relakan Badan Untuk Isteri Lepaskan Sakit Kontraksi, Kalau Ada Peluang Temanlah Isteri Bersalin]

IKLAN

Untuk ibu-ibu yang bakal bersalin, elok dibaca sebagai ayat selusuh oleh para suami. Baca pada air lepas tu bagi isteri minum semasa dalam labour room tu. Insya Allah.. Allah permudahkan. Tapi dengan syarat kena yakin dengan Allah.

Suami Bacalah “Inna Fatahna Laka Fathan Mubina” Untuk Isteri Dalam Labour Room

Elok juga dibaca untuk lembutkn hati seseorang. Amalkan selalu. Doa agar hati si polan yang kita hajatkan tu dapat dilembutkan hati. Ha..ape tunggu lagi. Jomlah terus beramal dengan ayat-ayat al-Quran. Usaha, doa, tawakal.

Sumber: Tazkirah Ustaz Ebit Lew

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI