Menjadi kegilaan mak ayah untuk menghias bilik tidur anak apabila anak sudah semakin membesar. Keinginan anak-anak perempuan yang begitu taksub dengan warna merah jambu sememangnya tidak dinafikan. Bukan mak ayah memaksa, anak-anak sendiri sudah punya citarasa mereka sendiri dalam bergaya, begitu juga susun atur bilik mereka.

Mencari kelainan, ibu muda ini, Nadd Suhaili cuba memberi sedikit sentuhan gaya moden dengan penggunaan warna hitam putih yang ternyata cukup selamat dalam pelbagai gaya. Menariknya tidak nampak janggal sebaliknya bilik anak tidur nampak lebih moden. Jom intai gaya hiasan ringkasnya.


Ini bilik anak dara saya yang berumur 1 tahun 1 bulan. Walaupun dia masih tidur dengan saya, tapi ada antara beberapa sebab kenapa kita decorate satu bilik untuk anak dara saya. First, mesti la untuk letak almari baju, dan laci mainan dia. Kedua, kita beli katil sebab kalau keluarga mertua atau adik ipar yang datang jauh boleh tumpang tidur di sini. Ketiga, mesti la minat si ibu. Tema warna putih, hitam, kuning dan pink.

Cadar dan katil boleh dapatkan di Ikea. Katil ni memang katil dewasa. Saya tak beli katil budak sebab tahu dia akan membesar.

IKLAN

Rak mainan di ikea.

Beli di kaison.

Saya tambah penyangkut baju di luar kerana dalam almari dah tak muat.

Ok sangkut beg ni boleh dapat di shopee. Murah je RM20. Ikea dalam RM99.

Play tent untuk tambahkan deco si kecil untuk bermain.

Laci baju tidur di bahagian corner.

Sukanya dia!

Nak cari perkakasan dan hiasan anak-anak boleh klik di SINI.