Setiap kali anak demam, batuk dan selesema, mak ayah mulalah cemas. Apa jua ubat-ubatan sudah semestinya lengkap untuk segera memulihkan anak. Namun jangan terlupa, soal kebersihan seluruh rumah antara yang wajar mak ayah dulukan. Berkemungkinan inilah penyebab anak sering dilanda sakit.

Selain ruang tamu yang perlu diberikan perhatian dan bebas kuman dan hama, tanpa mak ayah ketahui, tempat tidur juga antara ruang yang paling sensitif buat anak-anak.

Kuman dan hama yang terperangkap di dalam tilam anak misalnya terus membuatkan bakteria cepat membiak dan sudahnya menyerang sistem imun anak. Apa lagi berkongsi tilam utama mak ayah yang jauh lebih besar dan sudah pastinya memerangkap lebih habuk dan kuman.

Habuk, kuman dan bakteria inilah yang bukan hanya membuatkan imun anak terganggu bahkan menjadi penyebab anak sering mengalami alahan kulit, kerap bersin dan tidak terkecuali sering gatal-gatal pada hidung dan telinga.

Apa mak ayah nak buat?

Sebaiknya cubalah usahakan untuk pastikan seluruh ruang di bilik terutama tilam dalam keadaan yang baik. Bukan hanya bersih bahkan yang lebih penting adalah bebas hama, habuk dan bakteria yang terperangkap di dalamnya. Sebaiknya bersihkanlah tilam setiap empat bulan sekali.

Apa caranya untuk hendak memastikan tilam anda dalam keadaan baik dan bebas kuman? Selain kerap membasuh cadar jangan dilupakan penjagaan khusus untuk tilam yang sememangnya perlu diberikan penekanan.

IKLAN

Pilih Perkhidmatan Penjagaan Tilam 7-Langkah Coway

Jika anda pengguna yang bijak, lebih tepat lagi anda hubungi sahaja mereka yang selayaknya untuk membersihkan tilam anda. Coway Malaysia menyediakan kemudahan ini dan membersih dengan cukup efisyen. Bukan hanya habuk dan kotoran dapat ditanggalkan bahkan hama pada tilam yang tidak dapat dilihat juga turut di nyahkumankan hingga bersih.

Melalui servis cemerlang yang ditawarkan oleh Coway Malaysia ini, mesin khas digunakan untuk membersih tilam dengan pantas melalui tujuh langkah.

IKLAN

Perkhidmatan Penjagaan Tilam 7-Langkah Coway

  • Langkah 1 – Mengenal pasti peringkat habuk yang terperangkap melalui alatan khas seperti microskop yang dikenakan kepada tilam.
  • Langkah 2 – Sedut segala habuk pada keseluruhan rangka katil dengan menggunakan berus eksklusif.
  • Langkah 3 – Membersih keseluruhan rangka katil dengan cecair khas.
  • Langkah 4 – Vakum pada kedua belah bahagian dan sisi tilam dengan menggunakan berus khas.
  • Langkah 5 – Membersih dan menyedut habuk tilam dengan vakum khas menggunakan peralatan penapis HEPA yang mempunyai daya sedutan yang kuat agar menanggalkan kotoran dengan mudah.
  • Langkah 6 – Spray penyembur khas untuk mengurangkan hama dan habuk.
  • Langkah 7 – Proses pensterilan UV dengan alatan khas agar menghapuskan bakteria dan kuman yang terperangkap.

Untuk maklumat lanjut, layari

Coway Website: https://www.coway.com.my/

Coway Facebook: https://www.facebook.com/CowayMalaysia/

IKLAN

Coway Instagram: https://www.instagram.com/officialcowaymalaysia/

*Promosi

Jangan tak tahu inilah masa yang cukup sesuai untuk anda memilih servis pembersihan bersama team Coway. Tunggu apa lagi? Dapatkan diskaun 40% untuk Perkhidmatan Penjagaan Tilam 7-Langkah Coway sekarang! (Tertakluk pada Terma dan Syarat)

Promosi ini cukup berbaloi untuk memastikan anak kekal sihat. Biar berhabis asalkan anak sihat!

Begini banyak langkah pemusnahan bakteria dan kotoran yang terperangkap pada tilam pastinya cukup baik untuk keluarga yang mempunyai anak kecil.

Bukan hanya dapat berehat dan melepaskan lelah seharian bahkan anak-anak juga dapat tidur dengan selesa malah bebas dari kuman yang merbahaya untuk mereka. Mak ayah pastinya lebih senang hati bila anak makin sihat dan ceria.