Kemalangan tidak berbau, ia boleh berlaku di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. Baru-baru ini tular sebuah video di mana seorang kanak-kanak perempuan terjatuh dari kereta yang sedang bergerak.

Artikel Menarik: [Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah]

 

Ketika itu, kereta tersebut berada di persimpangan jalan raya yang sesak. Melalui laporan dari Daily Mail, kejadian ini berlaku di daerah Ningbo, China.

Tak Sedar Budak Jatuh Dari Tingkap, Kereta Terus Gerak Tinggalkan Dia!

Daat dilihat ketika kereta tersebut bergerak, kanak-kanak tersebut terkeluar dari tingkap. Dia kemudiannya terjatuh ke atas jalan raya yang dipenuhi banyak kereta lain.

IKLAN

Tak Sedar Budak Jatuh Dari Tingkap, Kereta Terus Gerak Tinggalkan Dia!

Ketika terjatuh, dipercayai pemandu kereta tersebut tidak menyedari akan hal itu dan meneruskan pemanduan seperti biasa. Mungkin kerana terkejut dan rasa sakit akibat terjatuh, kanak-kanak yang tertiarap itu dilihat tidak bangun dari situ.

Artikel Menarik: [Masak & Bungkus. Ibu Ni Gigih Buat ‘Makanan Kedai’, Baru Anak Makan!]

Tonton video ini;

IKLAN

Mujurlah kebanyakan pemandu lain yang menyedari akan hal tersebut memberhentikan kenderaan mereka dan berusaha untuk menyelamatkan kanak-kanak malang terbabit dengan cepat.

Seorang lelaki dengan segara keluar dari kenderaannya dan bergegas untuk mengangkat kanak-kanak itu untuk dibawa ke tempat yang selamat.

Tak Sedar Budak Jatuh Dari Tingkap, Kereta Terus Gerak Tinggalkan Dia!

IKLAN

Menurutnya, ketika memandu dia ternampak kanak-kanak perempuan tersebut dan bimbang akan keselamatannya kerana banyak kenderaan lain di jalan raya. Oleh itu, dia dengan segera memberhentikan keretanya di hadapan kanak-kanak terbabit.

Pihak polis di sana mengingatkan tentang pemakaian car seat di dalam kereta selepas kejadian itu berlaku. Keadaan kanak-kanak perempuan tersebut tidak dinyatakan.

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Tak Sedar Budak Jatuh Dari Tingkap, Kereta Terus Gerak Tinggalkan Dia!

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)