Seharusnya semakin lama usia perkahwinan, kita lebih menghargai dan menyayangi antara satu sama lain. Perlu sentiasa tunjukkan rasa sayang walaupun dengn satu tindakan kecil. Itu dah boleh buat suami atau isteri kita rasa happy dan dihargai.

Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah

Tak dinafikan, kadang-kadang kita rasa pasangan dah tahu apa perasaan kita. Jadi kita putuskan untuk tak perlu nk beritahu lagi apa yng kita rasa. Sebenarnya bila kita buat macam ni, ia akan buat hubungan tu rasa ‘kosong’ dan tak best dah. Makin lama terasa berjauhan dengan suami atau isteri. Tak naklah macam tu!

Mungkin pernah terdetik di hati, anda terasa seperti pasangan kurang memberi perhatian kepada anda. Apabila kita dan pasangan semakin ‘menjauh’ sekaligus ia membuatkan hubungan tidak mesra dan seronok seperti dahulu. Banyak yang boleh dilakukan untuk mengembalikan kemesraan sesebuah pasangan, tetapi mungkin memerlukan effort yang lebih.

Baca Juga:

Tak Nak Kawan Ambil Cuti Bersalin, Tergamak Letak Racun Dalam Minuman

IKLAN

Suami Isteri Dera Anak 5 Tahun Guna Rotan & Penyangkut Baju Sehingga Cedera

Jatuh Dari Van, Kanak-Kanak 3 Tahun Meninggal Dunia. Ibu & Kekasih Didakwa Cuai

Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah

Itu bukanlah perasaan yang janggal, kerana kebanyakan kita pernah merasainya. Dengan itu, kembalikan semula rasa rindu dan kasih terhadap pasangan dengan mengamalkan doa-doa tertentu. Konsisten berdoa dan tawakal, antara kunci kebahagiaan rumah tangga.

IKLAN

Boleh juga amalkan doa di bawah ni untuk saling menguatkan rasa kasih sayang antara kita dan pasangan;

Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah
Sumber foto: https://www.facebook.com/RumahtanggaBahagiaSelamanya/

Cara Amalkan Doa Ini:

1. Selalu laksanakan solat lima waktu tepat pada waktu.
2. Usai solat, bacalah doa ini sebanyak 33 kali sebagai wirid doa supaya dia selalu teringatkan kita.
3. Niatkan dalam hati agar pasangan selalu setia, selalu rindu dan tidak pernah melupakan kita walau di mana dia berada.
4. Mintalah pada Allah SWT supaya melindungi hubungan kita serta mohonlah agar dia menjadi jodoh yang terbaik untuk kita.

IKLAN

Hari-Hari Tambah Sayang! Amal Doa Kekal Romantis Suami Isteri Paling Mudah

Jadikan doa ini sebagai amalan konsisten setiap hari, niatkan dengan ikhlas serta istiqamah, Insya Allah anda akan merasai hikmah doa ini yang sangat besar. Umpama pengantin baru, si dia akan selalu teringat dan merindukan anda selalu.

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI