Kanak-kanak 90% kehidupan mereka adalah bermain. Badan mereka juga merasa letih dan penat. Urutan lembut sangat merangsang kesihatan anak untuk bebas dari demam, batuk dan sebagainya.

TEKNIK URUTAN UNTUK ANAK CERGAS DAN SENANG DI KEJUT UNTUK KE SEKOLAH

Bagi ibu-ibu yang nak dapatkan ilmu urutan bagi anak sentiasa cergas dan mudah nak bangun untuk ke sekolah, Puan Norafiza Mahmud berikan tipnya.

Emak Cik Oya pandai mengurut tapi urut untuk anak-anak sahaja. Mungkin mewarisi sedikit kelebihan dari emak. Cik Oya mula melatih diri mengurut anak-anak pula.

Sekarang sudah menjadi tabiat. Selepas urut sahaja bisik di telinga mereka untuk mandi dan bersiap ke sekolah. Terus bangun seperti di pukau. Mungkin namanya pukauan ibu.

Selalu selepas solat subuh Cik Oya urut diaorang. Ini bukan teknik pakar. Urutan ini adalah urutan sentuhan atau aura positif ibu kepada anak-anak.

Sediakan DOA mudah ini sewaktu urutan.

IKLAN

Al-Fatihah
Ayat Kursi

Ini urutan dada dan perut. Menghantar positif aura kepada anak-anak akan melahirkan kecergasan. Kesihatan mereka juga terbukti sihat berbanding kanak-kanak yang kurang sentuhan dari ibu dan bapa.

Ini adalah teknik yang Cik Oya suka. Azraqi juga suka. Dengan DOA agar segala yang mereka belajar di sekolah lebih mudah faham dan cepat di terima. In shaa Allah. Cik Oya nampak perubahan mereka.

IKLAN

Sepanjang urutan kalian baca dan sembur pada badan anak-anak. Jika anak-anak jatuh, sakit badan atau sebagainya. Urut dan sembur pada bahagian yang sakit. In shaa Allah. DOA ibu akan menyembuhkan anak.

Urutan telinga ni selalu mak Cik Oya buat pada Cik Oya. Ya Allah. Sangat relaxing. Walaupun hanya telinga. Impak dia sangat besar.

Tepuk angin pada belakang anak. Jika kalian melakukan sewaktu subuh. Bisik sahaja di telinga mereka untuk bangun dan Mandi ke sekolah. Sewaktu urutan. Kejut lembut dan bertanya. Best tak mommy urut abang?

IKLAN

Pastikan kalian mendapat jawapan dari Mereka. Ini menandakan positive vibe sudah masuk ke minda. Daripada ” abang, cepat bangun. Jom pergi sekolah”

In shaa Allah. Ini bukan janji. Jika kalian lakukan penuh ikhlas Dan konsistan. Kalian dapat hasilnya.

Ini adalah urutan belakang. Urutan badan ini akan membuatkan badan anak rasa bertenaga dan ringan. Kalian boleh melakukan dan mengamalkan urutan ini setiap pagi selepas solat subuh.

Kalian tidak perlu melakukan semua teknik dalam satu masa. Apa yang perlu adalah konsistansi pada setiap hari dan pagi. Cara dan teknik ada di setiap gambar. Mohon baca sebelum praktikkannya.

Kredit: Norafiza Mahmud
Bonding time.

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI