Kita baru sahaja menerima berita yang mengejutkan ramai pihak apabila pasangan selebriti, Mizz Nina dan Noh Salleh sudah berpisah talak satu semalam di Mahkamah Syariah Daerah Gombak semalam.

“Tetap Berterima Kasih Pada Bekas Suami” Sikap Matang Mizz Nina Dapat Pujian

Rata-rata sedih mendengar keputusan tersebut, malah ramai yang memuji sikap pasangan ini yang tidak menceritakan tentang masalah rumahtangga kepada umum walaupun mereka selebriti kesayangan ramai.

 

Ini antara sikap Mizz Nina sebagai isteri dan ibu yang boleh dicontohi ramai. Perwatakanya yang lemah lembut, tutur kata yang baik pasti membuatkan ramai yang senang denganya. Ikuti perkongsian daripada Puan Suryani Yaakob ini.

Betapa banyak sikap baik Mizz Nina yang matang dan elok dibuat contoh.

Membaca berita ini, buat saya sedih sekali. Tapi pada masa yang sama tetap hormat yang sama datang pada Mizz Nina. Malah lebih lagi.

IKLAN

“Tetap Berterima Kasih Pada Bekas Suami” Sikap Matang Mizz Nina Dapat Pujian

Kebanyakan perempuan bila bercerai, apatah lagi dengan banyaknya sokongan pada dirinya akan memilih untuk mengambil peluang menceritakan aib dan buruknya sikap secara terbuka.

Tapi Mizz Nina tetap seperti yang saya tulis sebelumnya. Kekal tenang, matang dan baik hati.

Tetap berterima kasih pada bekas suami. Tetap setia menjadi sahabat baik walau bukan lagi menjadi isteri. Tetap mohon mendoakan kebaikan buat Noh. Tetap mohon jangan dibuka dan dijaja berita yang boleh jadi fitnah.


Dalam post yang lain tetap punya percaya pada kuasa yang Esa. Setiap satu ujian sentiasa ada hikmah dan kebaikan di sebaliknya.

IKLAN

Indeed.

May you grow strong.

Kami mendoakan agar Mizz Nina, Noh Salleh dan baby Musa sentiasa dalam rahmat-Nya.

Kongsian:Siti Suryani Yaakop

IKLAN

Artikel: Bagus Untuk Anak! Formula Terbaharu Susu Kambing Karihome Dengan Kualiti Terbaik

“Tetap Berterima Kasih Pada Bekas Suami” Sikap Matang Mizz Nina Dapat Pujian

Jom belajar rahsia ajar anak simpan sampai jadi jutawan di SINI

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang