Saat diri disahkan hamil, setiap wanita pasti merasa bahagia. Indahnya perasaan apabila mengetahui bakal mendapat cahaya mata. Tentunya kita mahukan yang terbaik sepanjang proses kehamilan ini. Sewaktu hamil, amat penting untuk ibu mendapat nutrisi secukupnya. Ini sangat penting bukan sahaja untuk perkembangan janin dalam kandungan tetapi juga untuk kesihatan ibu yang mengandung.

Ketika hamil, adalah normal untuk ibu merasa mual, kurang tenaga dan asyik letih. Sekiranya kesihatan ibu hamil tidak diberikan perhatian secukupnya, ia mungkin akan membawa kepada pelbagai masalah kesihatan yang lain. Salah satunya, osteoporosis!

Untuk ibu yang sedang hamil, sangat penting untuk menjaga pemakanan. Selain untuk khasiat buat si manja dalam kandungan, diet yang seimbang juga penting bagi memastikan ibu bebas dari gangguan kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi atau rendah dan sebagainya. Bukan itu sahaja, pengambilan makanan yang sihat juga dapat membekalkan tenaga kepada ibu memandangkan keperluan nutrisi yang meningkat secara drastik.

Kena Minum Susu

Selain pengambilan makanan yang sihat, sangat penting untuk ibu hamil mengamalkan susu sepanjang proses mengandung. Ada sesetengah ibu yang mungkin mengalami loya dan tidak berselera untuk minum susu. Namun begitu, ia bukanlah alasan untuk mengelak pengambilan susu kerana ia sangat penting untuk membekalkan pelbagai jenis nutrisi. Kebaikan nutrisi ini bukan sahaja penting untuk perkembangan sihat si manja dalam kandungan bahkan untuk kesihatan ibu juga.

Ibu harus bijak memilih susu yang terbaik untuk membantu perkembangan janin yang sihat. Bukan semua susu dapat membekalkan nutrisi lengkap untuk si ibu. Penting untuk para ibu mendapatkan susu yang diformulasi khas buat wanita hamil.

IKLAN

Pilihlah susu terbaik dan berkualiti ketika hamil. Pastikan anda mengamalkan susu sekurang-kurangnya dua gelas setiap hari. Dengan pengambilan susu secara konsisten, ia dapat membekalkan protein, kalsium, zat besi, asid folat, vitamin, kolin dan DHA. Bagusnya! Tahukah anda, susu khas untuk ibu hamil dan menyusu yang mempunyai segala kebaikan nutrisi ini adalah Karihome Mama Milk?

Bagusnya Karihome Mama Milk Untuk Ibu Hamil & Menyusu Badan!

Karihome Mama Milk merupakan susu kambing yang pertama dan terbaik dengan formulasi istimewa, sesuai buat ibu hamil dan selepas bersalin. Ia membekalkan nutrisi yang cukup lengkap untuk para ibu dengan pengambilan dua gelas setiap hari secara konsisten.

Selain itu, Karihome Mama Milk juga mengandungi lapan jenis nutrien penting buat ibu hamil dan menyusukan badan. Bagi mengekalkan kualiti terbaik, Karihome Mama Milk hanya diperbuat daripada susu kambing dari New Zealand. Itulah sebabnya, Karihome Mama Milk merupakan susu kambing tepung formula khas untuk ibu mengandung dan menyusu badan yang terbaik sejak ia dihasilkan!

IKLAN

Karihome Mama Milk berperisa vanila yang sedap dan sangat sesuai bagi mengelakkan rasa mual ibu hamil. Ia juga sangat baik dalam membekalkan nutrisi yang lengkap untuk perkembangan sel, otot dan pertumbuhan tulang janin. Juga diperkaya dengan pelbagai nutrisi seperi protein, kalsium dan banyak jenis vitamin.

Seperti mana ia bagus untuk ibu hamil, Karihome Mama Milk juga bagus untuk ibu yang menyusu badan. Pengambilan susu ini secara konsisten dapat membantu penghasilan susu badan serta membekalkan tenaga buat ibu. Susu ini merupakan salah satu elemen penting yang diperlukan untuk membantu ibu kekal aktif dan tidak letih biarpun menyusukan si manja. Antara kebaikan lain yang terdapat di dalam susu ini adalah seperti asid folat, vitamin C, DHA dan banyak lagi.

Kebaikan Karihome Mama Milk

Susu ini juga mengandungi DHA yang sangat penting untuk membantu perkembangan otak janin serta anak yang menyusu badan.

IKLAN

Bagi ibu menyusu yang rungsing dengan susu badan yang kurang memberangsangkan, pengambilan Karihome Mama Milk dapat membantu. Selain itu, ibu menyusu perlu menjaga pemakanan untuk mengelak risiko simptom kekurangan nutrisi.

 

Salah satu kebaikan susu kambing ini adalah kerana ia lebih mudah dihadam berbanding susu lembu. Ini dapat membantu untuk mengelakkan masalah sembelit atau gangguan proses penghadaman. Dengan vitamin A dan E dalam susu kambing ini, ia dapat mengekalkan kecantikan kulit ibu. Mengamalkan susu kambing dapat menjadikan kulit lebih lembap dan sihat.

Ketika hamil dan menyusukan anak, wanita mudah mengalami masalah tulang rapuh kerana kekurangan kalsium. Karihome Mama Milk membekalkan kalsium untuk membantu masalah kehilangan kalsium ketika hamil atau menyusu badan.

Untuk maklumat lanjut tentang Karihome Mama Milk, klik https://bit.ly/2QXMeC6

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Karihome Mama Milk, sila layari : https://bit.ly/3fSgB7z