Wow bukan calang-calang. Rupanya pengacara versatile, Nabil Ahmad bukan sekadar pandai mengacara dan menghiburkan semua bahkan bapa kepada tiga orang cahaya mata perempuan ini rupanya pandai melukis.

Tidak hanya mengarah dan menerbitkan filem, kini Nabil tampil menerusi naskhah terbaru dengan mengembangkan sayapnya menerbitkan Siri Animasi Pendek, Lu Pikir La, Nabil.

Paling menarik, Nabil yang seringkali menghiburkan kita dengan lawak jenaka spontannya itu melukis sendiri kartun untuk animasi kartun beliau. Memang berbakat!

Menerusi rancangan hiburan, Meletop, Nabil turut berkongsi mengenai siri animasi beliau ini malah turut memperkenalkan watak utama siri animasi itu kepada umum.

Ketika rancangan tersebut, Nabil turut dipuji rakan pengacara, Daiyan Trisha yang begitu mengagumi bakat Nabil.

” Power! Nabil Ahmad boleh lukis kartun sendiri, selebriti pertama yang ada animasi sendiri,” kata Daiyan ketika bersiaran di Meletop baru-baru ini.

IKLAN

Kisah zaman kanak-kanak Nabil
Jika anda ternanti-nantikan animasi kerakyatan dan menggunakan dialek atau loghat Negeri Sembilan, animasi karya Nabil ini boleh anda jadikan pilihan bersama anak-anak.

Dapatlah anak-anak mempelajari loghat Negeri Sembilan sambil mengetahui dengan lebih dekat mengenai pengacara serba boleh ini. Kisah-kisah yang diketengahkan Nabil melalui siri animasi pertamanya ini begitu dekat dengan kita.

Siri Animasi Selebriti Pertama Malaysia, Lu Pikir La, Nabil ini turut menceritakan zaman kanak-kanak Nabil yang penuh dengan angan-angan, persahabatannya dan rakan-rakan serta kekalutan perangai orang-orang kampung.

IKLAN
Siri animasi Lu Pikir La, Nabil di program Meletop.

Paling menarik, Nabil yang bijak menyampaikan olahan setiap karyanya dengan pelbagai elemen yang begitu dekat dengan masyarakat. Tak sabar rasanya melihat siri animasi Nabil yang pastinya penuh dengan humor.

Siri animasi yang memulakan tayangan episod pertamanya pada 14 Oktober lalu bersiaran setiap Khamis jam 9 malam. Empat episod penuh dengan cerita ini pastinya cukup menghiburkan semua.

Jangan lupa saksikan siri animasi hebat ini.

Menarik: Panik Bukaan Dah 9 Sentimeter, Ryzal Syukur Dapat Tengok Anak Lahir, Sediakan Sup Seaweed Untuk Maryam!

IKLAN

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit foto: @nabilzira