Bukan semua anak-anak kecil kita sukakan buah durian. Hanya kerana baunya yang kurang enak dan strukturnya yang lembik, buat anak kurang gemar.

Namun bagi Angkawasan Negara, Dr Sheikh Muszaphar dan isterinya Dr Halina, akhirnya mereka kini sudah punya peneman untuk diajak makan durian bersama-sama.

Selepas kesemua anak-anak menolak buah raja segala buah itu bulat-bulat, akhirnya si kecil Emelia, paling sukakan durian. Malah Emelia boleh makan empat ulas durian tanpa berhenti. Terbaik!

Lain pula kisahnya dengan kembarnya, Eusoff yang meluahkan semula bila disuapkan buah hebat itu.

“Tak ada seorang pun anak-anak kami suka makan durian. Semua lari bila ajak makan durian.

IKLAN

“Sekarang ni nak test kembar Eusoff dan Emelia pulak.

Eusoff – siap keluarkan balik
Emelia – makan non stop 4 ulas

 

“Definitely Daddy’s girl haha. Sekurang-kurangnya ada la seorang yang akan temankan kami makan durian nanti,” kongsinya lagi.

Melalui instagramnya, bapa contoh ini turut memuat naik videonya ketika makan durian bersama isteri dan juga kembar Eusoff dan Emelia.

IKLAN

 

Nampak jelas Emelia cukup menggemari buah durian dan makan cukup berselera berbanding Eusoff yang meluahkan semula sebaik disuapkan ke mulut.

Dalam pada itu, isteri Dr Sheikh Muszaphar, Dr Halina Yunos turut sama memuat naik video Emelia yang begitu gembira menikmati durian. Malah kata Dr Halina berseloroh, akhirnya barulah ada anak-anaknya yang pandai makan durian.

“Finally. Anak no 6 baru truly Malaysian. Ada jugak yang pandai makan durian,” tulisnya.

IKLAN

 

Menarik: Nasi Penuh Tak Cukup Minta Lagi, Anak Berselera Makan, Ayda Jebat Risau Anak Overload!

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil.

Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!