Tiada yang lebih menggembirakan buat pasangan yang berkahwin selain rumah tangga yang bahagia dan juga kurniaan rezeki cahaya mata.

Selepas lima tahun menunggu kehadiran cahaya mata sendiri, isteri kepada bintang Gegar Vaganza musim keenam (GV6), Ameer Sofazr, Saidatul Nazriah Abdul Latif telah selamat melahirkan bayi sulung mereka pada selasa yang lalu.

Berkongsi berita gembira tersebut di Instagram, menurut Ameer, isterinya telah selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.1 kilogram di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang pada pukul 7.40 malam.

“Alhamdulillah syukur, isteri saya dah selamat melahirkan puteri sulung kami.

“Terima kasih kepada seluruh keluarga, saudara, sahabat, peminat dan semua yang mengenali kami kerana mendoakan buat isteri dan anak kami.

IKLAN

Baca: Tahniah Ameer Sofazr & Isteri, Umum Berita Gembira, Isteri Kini Hamil Setelah 5 Tahun Menanti!

“Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan dan rahmat-Nya. Amin…”Insya-Allah dengan rezeki dan amanah yang diberikan akan ku jaga sepenuh hayat. Terima kasih semua,” tulisnya.

 

Menjenguk pada ruangan komen, rata-rata pengikut AMeer Sofazr mengucapkan tahniah atas kelahiran sulung pasangan ini.

Ameer turut menyertakan tanda pagar #penantian5tahun, #callmedaddy dan #newjurney dalam posting sama.

Ameer dan isteri telah mendirikan rumah tangga pada Januari 2015.

Sumber: Gempak & IG Ameer Sofazr

Baca: Setiap Anak Perkembangan Mereka Berbeza. Lambat Tak Semestinya Lewat, Awal Tak Semestinya Hebat!

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)