Anak adalah anugerah terindah yang Allah SWT kurniakan kepada kita. Setiap mama papa pasti tidak sabar menantikan kelahiran permata hati ini, setiap persediaan untuk menyambut orang baharu akan dilakukan dengan penuh semangat. Maklumlah, nak dapat baby kan?

Artikel Menarik: [Melompat-Lompat Tepuk Dada, Rupanya Tercekik! Tindakan Pantas Ibu Ini Selamatkan Nyawa Anaknya!]

Satu lagi perkara yang mama papa akan buat bila sedang menunggu kelahiran adalah ujian imbasan. Selain untuk mengetahui jantina anak, ujian imbasan juga boleh mengenalpasti sekiranya terdapat sebarang masalah dengan bayi dalam kandungan.

Seperti yang dikongsikan oleh Andikaputeraa melalui akaun Instagramnya, dia dan isteri dapat tahu tentang anak mereka mengalami cleft lips melalui ujian imbasan yang dilakukan. Sedikit lewat berkongsi foto anaknya, Andika memberitahu ia bukanlah disebabkan mereka malu sebaliknya menunggu sehingga bayi mereka mencecah usia 44 hari.

Ketika memuatnaik gambar bayi perempuan mereka iaitu Alisha Puteri, Andika berkongsi kisah bagaimana reaksi mereka ketika dimaklumkan tentang hal ini.

Dika tak post gmbr Alisha, bukan malu, bukan takut mulut orang, tapi nak tunggu Alisha besar sikit, baru Dika akan post. Harini cukup 44 hari umur Alisha, Dika post. Adakah terfikir banyak nak post? Tak. Sebab Dika bersyukur apa sahaja yang Allah bagi. Dika bersangka baik dengan apa sahaja Allah bagi. Kita ini hamba Allah, kita ikut jalan Allah, bukan Allah ikut apa yang kita nak.

IKLAN

Artikel Menarik: [Pakar Kongsikan Cara Nak Jadi Ayah TERBAIK. Lepas Ni, Sikit-Sikit Anak Cari Ayah!]

Boleh tonton video ini;

 Dalam pada itu, ramai yang meninggalkan komen positif pada perkongsian Andika itu.

IKLAN

IKLAN

Comel sangat baby Alisha ni! Semoga awak membesar dengan sihat ya. Buat mama papa yang mempunyai anak istimewa begini, jangan sedih dan putus harapan. Ada rawatan khas untuk masalah sumbing ini. Carilah circle yang positif supaya anda terus kuat dan tahu apa yang perlu dilakukan. Boleh juga lihat perkongsian Andika dan isteri, memang sangat bagus dan penuh harapan!

Pa&Ma BF VIP Eksklusif mengalu-alukan ibu yang sedang hamil dan menyusu anak mendaftar sebagai peserta. Harga promosi pendaftaran peserta hanya RM20 sahaja. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)