Setiap ibu bapa menginginkan yang terbaik buat anak-anak mereka. Memahami impian itu, Dugro bukan sahaja menawarkan produk susu mereka bahkan turut menyokong ibu untuk membina nilai murni buat anak-anak. Bagi merealisasikan hasrat ini, Dugro telah melancarkan kempen ‘Jadilah Lebih Lagi’. Kempen ini bertujuan memupuk sikap positif si manja untuk membesar secara optimum.

Bagi membuktikan sokongan padu kepada ibu bapa dalam usaha membentuk nilai-nilai murni ini, Dugro memberikan lebih banyak tip melalui talian careline dan hubungan digital mereka serta aktiviti roadshow. Projek terbaharu mereka, kapsul muzikal untuk tontonan seisi keluarga berhibur sambil belajar.

Dugro mempersembahkan tiga episod muzikal kapsul yang berdurasi 60 saat untuk setiap episod. Dalam muzikal kapsul ini, mereka memperkenalkan lima watak Dugro Buddies. Kesemua karakter ini diilhamkan bersempena promosi mangkuk tingkat Dugro.

Untuk episod pertama yang diberi tajuk Berkongsi, ia menceritakan tentang sifat murni ini. Melalui muzik dan tarian, Dugro Buddies mengetengahkan kebaikan berkongsi. Dugro Buddies Dalam kapsul muzikal ini juga diselitkan lagu menarik yang membuatkan si manja menyanyi dan menari bersama. Selain itu, episod ini banyak memberi pengajaran kepada si manja untuk berkongsi bersama adik beradik, rakan-rakan serta mereka yang memerlukan. Berkongsi dapat membantu meningkatkan kemahiran sosial si manja serta menjadikan mereka anak yang pemurah.

Episod seterusnya pula ialah Penyayang yang menceritakan bagaimana Dugro Buddies menunjukkan rasa sayang sesama mereka. Sikap saling menyayang antara satu sama lain haruslah diterapkan sejak awal bagi memupuk sikap simpati dalam diri mereka. Lebih baik, dalam episod ini juga mengajar si manja untuk menjadi lebih prihatin dan dapat membantu kawalan emosi si manja.

Dalam episod ketiga iaitu Jujur menceritakan tentang bagaimana Dugro Buddies sentiasa berterus terang ketika melakukan sesuatu. Bagusnya episod ini kerana si manja diajar untuk bersikap jujur kerana ia membantu pembentukan tabiat berkata benar dalam diri si manja.

Jangan lupa saksikan semua episod kapsul muzikal ini dan kongsikan bersama keluarga serta rakan-rakan anda. Untuk menonton, anda boleh layari saluran Youtube dan Facebook Dumex Dugro.

Paling penting, jadikan si manja anda untuk jadi Lebih Lagi dengan bernyanyi, berhibur dan belajar bersama bersama Dugro Buddies. Anak-anak bukan sahaja lebih sihat bahkan dapat belajar banyak nilai-nilai murni!

Dapatkan segera tiga pek susu Dugro 900 gram dan anda layak mendapat sebuah tiffin bertingkat Dugro. Sebarang variasi tiffin tertakhluk kepada stok yang masih ada.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang ini, anda boleh layari:
https://www.dugro.com.my/promosi_dan_acara/lebihlagiuntuksimanja

Tinggalkan Komen