Pelakon popular, Niena Baharun yang sedang berbadan dua berkongsi pengalaman mengalami alahan teruk. Pengalaman tersebut dikongsi di laman instagram rasminya dengan sekeping gambar yang sarat hamil.

Menurut perkongsianya, ketika hamil anak pertama Niena langsung tidak mengalami sebarang alahan, namun berbeza dengan kehamilan kedua apabila dia mengalami alahan teruk sehingga berat badan turun mendadak.

Yeay, 90% ‘morning sickness’ dah takde.

Ni first pengalaman kena ‘morning sickness’ , waktu Adiel dulu memang tak merasa langsung.
Betul la mak mak selalu cakap, lain anak lain pengalaman kita dapat.

IKLAN

Now mommy dah boleh enjoy!
Dah kurang dgn alahan bau.
Dah boleh start makan banyak.
Awal haritu, tengok makanan fav pun dah rasa mual apatah lagi nak makan.
Sampai berat badan turun mendadak.

Niena yang mendirikan rumah tangga bersama Dato’ Aliff Firdaus, ahli perniagaan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Adiel Mikael berusia 1 tahun 8 bulan.

Tambah niena lagi, walaupun alahan pertamanya sudah mula hilang namun timbul alahan baru iaitu alah dengan udara sejuk. Namun dia tetap bersyukur atas semua nikmat yang dirasai sepanjang kehamilanya.

Tapi kan satu alahan ni baru timbul.
Alahan dengan udara sejuk.
Hm boleh bergaduh dgn daddy dia, kadang datang selfish daddy nak buka aircond paling sejuk. Haaa

Apa pun mommy bersyukur diatas segala nikmat ini.

Niena turut mendoakan agar pasangan yang menanti cahaya mata dikurniakan dengan zuriat yang soleh dan solehah.

Buat pasangan yg masih menantikan cahaya mata, kami titipkan doa semoga Allah kurniakan zuriat yang soleh & solehah buat anda semua.
Jangan putus asa.
Sentiasa bersangka baik pada Allah.
Semoga doa kita semua dimakbulkan