Uchee Fukada berlapang dada menerima takdir apabila anak yang dikandungnya meninggal dunia selepas dilahirkan pada Rabu lalu.

“Anak Saya Ezmeth Maleeq Tak Dapat Diselamatkan” Uchee Fukada Berlapang Dada, Anak Meniggal Selepas Lahir

“Assalamualaikum.. Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. Saya pasti ramai yang tertanya tanya akan keadaan saya selepas melahirkan. Alhamdulillah syukur saya sihat setakat ini.”

“Tapi aturan Allah Pencipta Seluruh Alam lagi maha hebat. Anak saya Ezmeth Maleeq (diberi nama) tidak dapat diselamatkan. Sekasih kasih saya sebagai seorang ibu, kasih lagi Allah pada anak saya. Dengan penuh rendah diri,saya pohon semua sahabat handai dan kenalan saya titipkan doa buat anak syurga saya yang amat saya kasihi.”

“Anak Saya Ezmeth Maleeq Tak Dapat Diselamatkan” Uchee Fukada Berlapang Dada, Anak Meniggal Selepas Lahir

“Alhamdulillah Allah mudahkan semua perkara dari proses bersalin semalam, sehinggalah hari pengkebumian anaknda tercinta saya tadi selesai solat asar. Saya dan keluarga berlapang dada menerima takdir yang Allah dah tulis pada kami selapang lapangnya.”

“Maaf kalau dua hari ini saya tak menjawab apa apa panggilan atau message dari sesiapa. Saya dan keluarga perlukan ruang untuk beri kekuatan sesama kami. Dan kini, saya kumpul segala kekuatan yang ada dalam diri untuk menulis apa yang terjadi pada saya semalam hingga hari ini.”

IKLAN

“Terima kasih keluarga, saudara mara, sahabat datang dari jauh, jiran tetangga yang datang turut sama membantu saya. Moga Allah dapat balas jasa kalian semua..”

“MasyaAllah… MasyaAllah.. rasa bagaikan mimpi, tapi inilah realiti yang saya harus telan. Demi keluarga dan anak anak yang ada depan mata, sebagai rusuk kiri suami dan juga kekuatan pada anak yang lain, saya harus tabah dan kuat menjalani kehidupan seperti biasa. Doakan saya ok guys?”

“Ezmeth Maleeq.. Mommy rindu😢”

IKLAN

Uchee turut memohon ruang masa diberikan buatnya sekeluarga untuk mengumpul semula kekuatan selepas kehilangan insan tersayang.

 

IKLAN

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!