Arif Jiwa, instafamous cilik yang menjadi kesayangan ramai. Ibunya, Tya Ariffin dan ayahnya, Asyraf Khalid meminta maaf bagi pihak Arif sekiranya anaknya mungkin bersikap nakal.

LUAHAN HATI IBU SELEPAS ARIF DIKATAKAN NAKAL 

“Arif sama seperti kanak-kanak lain di usianya dan kalau dia nakal, saya dan suami minta maaf”.

Itu adalah luahan pelakon, Tya Arifin, 25, memberi penjelasan mengenai anaknya yang dikatakan nakal sehingga mencederakan kanak-kanak lain.

Tambah Tya, sebagai ibu bapa, dia dan suami, Asyraf Khalid, sentiasa mengajar dan memberikan didikan kepada anak mereka supaya menjadi anak yang baik.

“Arif Sama Macam Kanak-Kanak Lain. Kalau Dia Nakal, Saya & Suami Mohon Maaf”-Tya Ariffin

MENDIDIK MENJADI ANAK YANG BAIK

IKLAN

“Kami sebagai ibu bapa sentiasa mendidik Arif supaya membesar sebagai anak yang baik. Namun, ada kalanya, dia pun tidak faham apa yang kita ajar.

“Namun, alhamdulillah, semakin hari, dia semakin faham dengan apa yang kami katakan dan ajar,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai kejadian yang dikatakan berlaku di satu acara di Singapura hujung minggu lalu, Tya dan Asyraf meminta maaf kepada keluarga kanak-kanak itu.

“Dia masih kanak-kanak dan kadang-kadang, sedang dia seronok bermain, ada peminat datang dan minta bergambar.

IKLAN

“Arif Sama Macam Kanak-Kanak Lain. Kalau Dia Nakal, Saya & Suami Mohon Maaf”-Tya Ariffin

MOHON MAAF KALAU ARIF BERI REAKSI NAKAL

“Jadi, kalau ada reaksi dia yang dianggap nakal, saya minta maaf. Ada ibu bapa yang faham bila kami jelaskan, tapi mungkin juga ada yang tidak faham,” katanya.

Tya juga akan lebih memerhatikan Arif selepas ini dan akan menegurnya.

IKLAN

Isu itu timbul apabila ada netizen menulis satu kenyataan di Twitter yang mengatakan bahawa Arif bertindak nakal dan membuli seorang kanak-kanak.

Asyraf kemudiannya membalas ‘tweet’ itu dan memohon maaf kepada keluarga kanak-kanak terbabit.

Sumber: Harian Metro, arifjiwaasyraf & asyrafkhalid


“Arif Sama Macam Kanak-Kanak Lain. Kalau Dia Nakal, Saya & Suami Mohon Maaf”-Tya Ariffin

Bahaya atau tak sebenarnya Influenza ni kepada kanak-kanak? Kalau nak tahu, ikuti episod penuh Selasa ini, 1 Januari 2019 jam 12 tangah hari & ulangan 9 malam.

Pa&Ma kini kembali untuk musim ketiga. Setiap Selasa jam 12 tengah hari bersama pengacara anda Shera Aiyob dan Zahiril Adzim dengan topik, ‘Influenza’ hanya di slot Dewi disaluran Astro Prima 105 dan Maya HD 135.

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI