Dapur adalah ruang yang paling penting dalam sesebuah rumah kerana di situlah ibu nak dapat mood untuk memasak. Biarpun ruang dapur sempit, jika susun atur barang semuanya kemas, tak jadi masalah pun. Lagi satu, keselamatan di dapur juga penting agar tak mendatangkan bahaya pada anak kecil.

Sebaiknya, perlu disediakan rak atau almari untuk meletakkan barang atau stok makanan. Selain nampak kemas, ia juga tak mudah rosak jika betul cara penyimpanannya.

Mungkin bagi yang tak ada bajet besar, boleh DIY sendiri rak letak barang lagi jimat. Tetap nampak cantik jika pandai mendekorasinya. Lagipun dah banyak pilihan boleh dibuat ikut bajet poket masing-masing.

Kali ini, nak kongsikan cara Nurul Nabihah membuat rak untuk breakfast station di rumahnya dengan membeli semua barang di kedai ECO.

Bukan saja jimat tapi serius cantik. Berbaloi sangat sebab modal pun hanya RM10.50.

DIY Rak Breakfast Station

Produk baru dari Eco shop. Buat rak untuk breakfast station. Kayu serius tebal dan cantik. Berat pulak tu.

IKLAN

Bahan Asas:

– Papan empat segi tepat dua keping
– Papan lengkung dua keping
– L Bracket

Papan ni boleh cari di bahagian barang-barang hardware (ECO) dan ada pelbagai jenis warna.

IKLAN

Hanya cantum dengan L Bracket tu dah boleh dapat rak yang simple tapi cantik sangat.

Bukan hanya boleh letak barangan dapur saja, rak ini pun sesuai juga letak di bilik tidur atau ruang tamu untuk letakkan buku-buku sekolah anak atau barang yang lain.

Jadi apa tunggu lagi, selagi boleh jimat kita berjimat. Rumah kita, kita yang deko untuk bagi nampak kemas.

Kredit: Nurul Nabihah

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu? Just daftar je kat sini https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aku-tak-takut-beranak/

FREE je tau Webinar ni!!