Mengandungkan serta melahirkan anak kembar menjadi idaman kebanyakan wanita. Seronok bila dapat anak kembar ni, tak perlu bersalin banyak kali tapi anak dah ramai. Sebenarnya ia bukanlah sekadar seronok, tetapi sebuah pengorbanan yang besar. Semuanya jadi berganda. Kepayahan, kesakitan atau perbelanjaan untuk anak-anak kembar.

Rezeki Sharla Rose dan suaminya apabila mereka dikurniakan dua kali kehamilan dengan anak kembar. Mereka mempunyai kembar dua dan kembar tiga. Jumlah keseluruhan anak-anak mereka adalah enam orang termasuk anak sulung. Bersalin hanya tiga kali, tetapi anak enam.

Bukan mudah, ikuti perkongsiannya ini.

Gambar terkini anak-anak Sharla Rose. Dah besar!

Untung, 3 Kali Bersalin Anak Dah 6 Orang!

Ada orang kata sy untung la 3x bersalin dh dpt 6 org..
Tak payah mcm ktrg yg beranak ramai 1-1 ni.. 6x bersalin..
Tak ada la awk rasa bersalin banyak kali mcm ktrg ni..

Artikel Lain: [Adik Buat Suprise, Scan Perempuan Keluar Lelaki.” Terpaksa Bersalin, Anak Meninggal Dunia Terbelit Tali Pusat]

Bukan Persaingan, Tapi Pengorbanan

Hidup ni bukan 1 persaingan.. siapa anak ramai.. siapa hebat.. siapa kuat.. tp hidup ni adalah pengorbanan..
Pengorbanan pada diri sndri dan pada keluarga..

IKLAN

Tetap Bertarung Nyawa, Kehamilan Risiko Tinggi!

Walaupun sy tak melahirkan banyak kali, tp sy juga bertarung nyawa..
High risk pregnancy..
Tiap2 minggu appointment jumpa pakar sampai buku pink pun lunyai..
Turun naik hospital..
Keluar masuk wad..
Alahan 4-5 bulan melepek atas katil.

Sampai lunyai buku pink!

Anak Semua Pra Matang

Anak semua premature,
Duduk berkampung dalam wad nicu..
Kena df serentak 2baby,3baby bergilir2 sampai ke pagi..
Perbelanjaan untuk skali 2 baby, 3baby..
Lepas czer turun naik hospital sbb baby prem,
Admit nicu 2 bulan..
Lepas discaj triplet serentak sakit sampai masuk picu,
Anak yg lain dekat rumah tak de org jaga..

Ujian imbasan ketika hamilkan anak kembar 2 dan anak kembar 3

“Bukan Mudah, Saya & Suami Struggle..”

Mmg org nampak sy mudah…
Melahirkan skali 2-3 baby skali..
Tp org tak nampak betapa strugglenya sy dan suami dalam membesarkn mereka..
Org hanya nampak yg indah depan mata..
Tp disebalik tabir org tak tahu..

Orang Sindir, Kata Mudah. Sekali Bersalin Terus Dapat Anak Ramai

Tp org mudah kata sy ni anak ramai tp tak merasa beranak banyak kali..untungler (dgn nada sinis)
Mungkin yg melahirkan banyak kali tu mudah, lepas bersalin discaj, jaga dan uruskan baby sorg je.. lepas baby sorg tidur, mami pun blh tidur dan rehat..
Tp sy kena bergilir2 df baby.. 2 org skali, 3 org skali..
Mungkin yg bersalin sorg anak tu beli kelengkapan baby hanya untuk sorg je..
Tp sy kena beli utk 2 baby, 3 baby sekali..
Mungkin yg bersalin ank sorg tu hanya beli susu pampers utk sorg baby je..
Tp sy kena beli utk 2 baby, 3 baby skali..
Mungkin yg bersalin sorg hanya menyusukan sorg baby je..
Tp sy kena pump susu dan bahagikan kepada 2baby, 3 baby..
Mungkin yg bersalin sorg hanya bawa sorg baby je pergi check up..
Tp sy padat dengan jadual check up dgn twin dan triplet dari baby sampai la 4 tahun..

Suap serentak tiga-tiga anak kembar mereka

Ujian Kita Tak Sama

Kasut kita tak sama,
Roda hidup kita tak sama,
Ujian kita juga berbeza..
Jangan mudah memandang rendah pada org lain..
Kita semua wanita Allah ciptakan rahim,
Setiap org akan merasai mengandung, melahirkan,menyusukan,membesarkan ank2 dalam Pelbagai bentuk ujian yg mengiringi sepanjang kita hidup..
Jadi jgn la kita meremehkan kehidupan org lain..
Kita semua diberi pelbagai bentuk ujian..

Ketika di hospital untuk pemeriksaan kesihatan anak-anak kembar mereka

Artikel Lain: [Lahirkan Bayi 4.5kg Tanpa Koyakan. Ibu Kongsi Tip Yang Dibuat Seawal 34 Minggu]

Semua Ibu Berjuang Untuk Melahirkan 

Tiada ibu yg tak sakit dalam melahirkan permata hati yg dikandung selama 9 bulan..
Semua yg bergelar ibu akan merasai sakit sewaktu melahirkan..
Tidak kira czer ke.. normal ke..
Semua ibu sakit..
Semua ibu berjuang utk melahirkan..
Semua ibu menggadaikan nyawa antara hidup dan mati demi ank yg dikandung..
Semua ibu mengharapkan dirinya dan baby selamat dan sempurna..

Jadi..
Tiada beza antara kita sbgi sorg IBU..
Allahuakhbar. .
Besarnya Pengorbanan Seorang Isteri Untuk Menjadi Ibu.